r
Nosalty Logó

Sajtos-sonkás rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-sonkás rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2459 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 615 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.2 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5912.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1640 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    1544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 2459 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy picit állni hagyjuk, majd kiklopfoljuk.
  2. A húsokat beleforgatjuk először a lisztbe, a tojásba, majd pedig a reszelt sajtba.
  3. Egy jénai alját vékonyan kikenünk olajjal, majd elkezdünk rétegezni: legalulra kerülnek a hússzeleteket (szép szorosan egymás mellé), erre mehet egy sor csirkemell-sonka, arra még egy húsréteg, majd lilahagyma felkarikázva, ezt lelocsoljuk a tejföllel, majd jöhet még egy réteg hús és arra a megmaradt reszelt sajt.
  4. Így tesszük be előmelegített sütőbe. Az utolsó 10 percben levehetjük a jénai tetejét, hogy szépen rásüljön a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 47836
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Ajánló

Krumplipürével tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég költöztem el otthonról, és kezdtem el önállóan főzőcskézni. Anyukám hústortáját egyszerűsítettem le, amiben többféle sajt, sonka, illetve bacon volt. Ez idő- és költségigényesebb megoldás volt számomra. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!