r
Nosalty Logó

Sajtos-prézlis karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Sajtos-prézlis karfiol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A karfiol előkészítéséhez

A tetejéhez

Összesen 502 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A karfiol előkészítéséhez

A tetejéhez

Összesen 2001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A karfiol előkészítéséhez

A tetejéhez

Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 502 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4190.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    1701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    539 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 2001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A karfiol előkészítéséhez

A tetejéhez

Elkészítés

A karfiol előkészítéséhez

  1. A karfioltrózsáira szedjük, és ételízesítős vízben megfőzzük. A levét nem öntjük ki, jó lesz levesnek.
  2. Egy kerek pitetálat kivajazunk, és megszórjuk prézlivel.
  3. Egy keverőtálban elkeverjük a tojásokat, az olvasztott vajat, tejfölt és a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A megfőtt karfiolt beleborítjuk az elkészített pitetálba, és a sajtos keveréket ráöntjük.
  5. A prézlit egy kis olajjal összekeverjük, éppen csak, hogy morzsás maradjon.
  6. Rászórjuk a karfiol tetejére, és betoljuk a sütőbe. 180 fokon sütjük, amíg meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 321
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 38665
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Egy nagyon régi szakácskönyvben találtam ezt a receptet, és egy kicsit változtattam rajta.

Hozzávalók

A karfiol előkészítéséhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek