Sajtos csiga (Sajtos tekercs 2.) recept

Sajtos csiga (Sajtos tekercs 2.)
Sajtos csiga (Sajtos tekercs 2.)
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapötletet a Délmagyarország és Délvilág által kiadott 3. szakácskönyvben megjelent receptből vettem.  A receptet a tészta készítése közben kicsit korrigálni kényszerültem, mert úgy ítéltem meg, hogy valószínűleg elírás történt és a tészta nem áll össze. Így viszont nagyon jó lett a végeredmény, amit a vendégeim jó étvágya is tanúsított.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A tekercseléshez

A kenéshez és a szóráshoz

ajánlat

Egy-két pohár bor, vagy hideg sör jól csúszik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: sós süti
alkategória: sós csiga
hasonló kategóriák: grissini, töltött kifli, pirog, párna, sós stangli, fonat, sós batyu, sajtos rúd, sós masni, sós rúd

egyéb elnevezések

sajtos tekercsek
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az olajat, a 3 tojássárgáját és az élesztős tejet. Jól összegyúrjuk és duplájára kelesztjük.
  3. Közben a sajtot lereszeljük, a vajat kikeverjük a tojássárgákkal.
  4. A tésztát 4 cipóba osztjuk és egyenként tepsiméretűre (38x28 cm) nyújtjuk.
  5. Egy-egy tésztalapot megkenünk a négyfelé osztott krémmel, megszórjuk a reszelt sajttal és szorosan feltekerjük.
  6. Éles késsel kb 2,5 cm széles darabokra vágjuk.
  7. Sütőpapirral bélelt tepsibe fektetjük a csigákat és kb 40 percig pihentetjük, majd megkenjük a tetejüket tojásfehérjével és megszórjuk ízlés szerint köménymaggal, szezámmaggal, ill. reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőben 220 C°-on zsemleszínűre sütjük.

  • költség: 1630 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 30 370
elküldve: 1
receptkönyben: 161
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
173 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Itt a tészta-liszt meghajtású autó?
Itt a tészta-liszt meghajtású autó?
Bár a Gyermelyi új találmánya benzinnel működik, mégis csupán tésztára és lisztre van szükség ahhoz, hogy esetleg a Te házad elé guruljon be. Hajts rá! (x)
Ez a legmesésebb mézeskalács-ház, amit valaha láttál
Ez a legmesésebb mézeskalács-ház, amit valaha láttál
Karácsonykor szinte minden otthonban sülnek a mézeskalácsok, a kreatívabbak pedig meg sem állnak egy csodás mézeskalács-házikóig. És vannak, akik egyből egy kastélyt építenek.
A hét szakácsa: gasztróger
A hét szakácsa: gasztróger
E heti szakácsunk: gasztróger, egy bájos fiatal hölgy. Eláruljuk, Nikinek hívják, és távlati céljai között étteremnyitás és szakácskönyvek is szerepelnek. Ismerjétek meg!
865