r
Nosalty Logó

Rozsos-magvas bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Németi Olga
Rozsos-magvas bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2646.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    2099 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10586.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    8395 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 1751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1239.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tökmagot és a napraforgómagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Kicsit kihűtjük, majd a lenmaggal és a köménymaggal együtt aprítóban megőröljük.
  2. A liszteket elkeverjük a sóval és az őrölt magvakkal. A kenyérsütő gép tartályába rakjuk először a langyos vizet és az írót, majd beleszórjuk a cukrot/mézet. Ráöntjük a lisztet, és az élesztőt a tetejére morzsoljuk. Dagasztó programon megdagasztjuk.
  3. A kész tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk , cipókat formálunk, és hagyjuk 10 percig pihenni.
  4. Kinyújtjuk téglalap alakúra, feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és 10 percig kelesztjük 50 fokos sütőben. Ezután kivesszük, és 180 fokosra előmelegítjük a sütőt. Alul edényben meleg vizet helyezünk el, hogy legyen egy kis gőzünk. Közben a tésztát tiszta ruhával letakarva még 10 percig pihentetjük.
  5. A bagettek tetejét bevágjuk néhány helyen, tökmagot, lenmagot és szezámmagot szórunk rájuk. Vízzel lespricceljük őket, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 6177
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozsos-magvas bagett
Németi Olga 105 recept

Torma csípős ötmagvas keksze ihletett meg, hogy a magvakat a kenyérben is megpróbáljam. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek