r
Nosalty Logó

Rozmaringos focaccia Jahintól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Jahin
Rozmaringos focaccia Jahintól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6512 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    5209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    514 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 2358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros, langyos vízben, hozzáadjuk az átszitált liszthez 3 ek olívaolaj kíséretében, majd a maradék langyos vizet beledolgozva dagasztjuk a tésztát.
  2. Meleg helyen kelesztjük 45 percet, letakarva, majd kiütögetjük finoman a levegőt a tésztából, és kézzel kihúzzuk téglalap alakúra azon a tepsin, amin sütni fogjuk.
  3. Újra kelesztjük 20 percig, majd lisztes kézzel lyukakat nyomkodunk a tésztába, ezekbe szúrjuk a kisebb ágakra szedett rozmaringot.
  4. A tésztába nyomkodjuk az olívabogyót is, tetejét megszórjuk sütésálló, nagy szemű sóval.
  5. Készre sütjük kb. 25 perc alatt. Amint van egy kis kérge, a sütőbe spriccelünk kevés vizet a tészta tetejére, ezt sütés alatt még egyszer megismételjük.
  6. A maradék 1 ek olívaolajba belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, és a sütőből kivett forró lepénykenyeret megkenjük vele.
  7. Megvárjuk, míg kihűl, és darabokra tépkedve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5144
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 01.

Ajánló

Krémlevesek, saláták kiváló kísérője.

Receptkategóriák

Vendégvárónak készült sonkához, vörösborhoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!