r
Nosalty Logó

Ricotta-val töltött paprika salátaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dömi
Ricotta-val töltött paprika salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikához

A salátához

Az öntethez

Összesen 450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikához

A salátához

Az öntethez

Összesen 900 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikához

A salátához

Az öntethez

Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    5197 micro
  • β-crypt
    975 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1641 micro
Összesen 450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2781.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1602.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    555 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    456 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    10393 micro
  • β-crypt
    1950 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3283 micro
Összesen 900 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    255 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

A paprikához

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A paprikához

  1. A ricottát a tejföllel és az összevágott hagymával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Állni hagyjuk, míg a paprikát kimagozzuk, majd megtöltjük a ricottával. Ha lehet, jobb előre elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek. (Én megcsináltam reggel, és munka után ettük meg.)
  3. A salátát és a többi tetszés szerinti zöldséget megtisztítjuk (én tölgylevél salátát vettem, de másik fajtával is jó lehet).
  4. A zöldségeket tetszés szerint kisebb darabokra vágjuk, tépjük.
  5. Sót ne tegyünk rá, mert összeesik és nem lesz gusztusos!
  6. A kefirt az apróra vágott fokhagymával és az apróra vágott bazsalikommal összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
  7. Tálaláskor a tányérra teszünk salátát, és rátesszük a töltött paprikát, majd meglocsoljuk ízlés szerint az öntettel.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4581
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Voltunk bevásárolni, és megláttam, hogy van olcsó paprika. Jött az ihlet, hogy legyen töltött paprika belőle, mert különben nem szeretem ezt a fajta paprikát! :-)   

Hozzávalók

A paprikához

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk