Retro gyümölcstorta recept

Retro gyümölcstorta
Retro gyümölcstorta
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a gyümölcstorta receptet valamikor a 70-es évek végén/80-as évek elején kaptuk egy kedves ismerősünktől, amikor a gyümölcstorta kezdett sláger lenni. Különlegessége, hogy puding helyett főzött krémet készítünk hozzá.

hozzávalók / 8 adag

tészta

krém

díszítés

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
receptverseny: Judafest 2. receptverseny , Vénusz húsvéti receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
: receptverseny

egyéb elnevezések

főzött krémes gyümölcstorta, klasszikus gyümölcstorta, gyümölcstorta főzött krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A piskótához a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük az egész tojásokkal, hozzáadjuk az étolajat és a vizet, kikeverjük.
  2. A masszát nagy gyümölcstorta formába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A piskótát néhány percig hűlni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk.

krém

  1. Amíg sül a piskóta, a tojássárgákat kisebb lábasban kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet.
  2. A krémet gyakori kevergetés közben tűzhelyen jó sűrűre főzzük.
  3. Ha kihűlt a krém, belekeverjük a margarint.
  4. A kész krémet elegyengetjük a kihűlt piskóta tetején.

díszítés

  1. A tortát friss gyümölccsel vagy esetleg befőttel díszítjük.
  2. A tasakján ismertetett utasítás szerint elkészítjük a tortazselét (a választott gyümölcstől függően pirosat vagy színtelent), melyet a tortára csurgatunk.
  3. 1-2 órán át a hűtőben érleljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x3 cm
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 26 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 101
össznézettség: 65 247
elküldve: 10
receptkönyvben: 310
elkészítve: 43/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Dódi

Mióta szakács: 2014.04.27.
2 recept
hirdetés

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

péga
péga k, 2017-06-06 17:07

Én csak ajánlani tudom ezt a receptet. A tésztája egyszerűen remek, a torta elkészítése pedig hihetetlen egyszerű.
Dódi, millió köszönet ezért a fantasztikus receptért! Sikerült mindenkinek a kedvébe járnom ezzel a gyümölcstorával. Remélem nagymama koromban is ilyen nagy sikert fog aratni :)

joe-sef
Dódi / joe-sef sze, 2017-06-07 08:15

A recept történetéhez tartozik, hogy kb. 35-40 éve kapta az unokahúgom egy közös ismerőstől, én pedig 3 éve küldtem be ide a Nosalty-ra, hogy a recept tovább arassa sikereit :)
Örülök, hogy bevált Neked, és bízom abban, hogy az unokáid is tovább fogják adni, így száll generációról generációra.

Hasibecker
Hasibecker sze, 2017-05-31 11:17

Végre egy recept aminek a krémje nem pudingból készült. Minden süti sokkal finomabb, ha főzött krémből készítjük. Nekem van egy alapreceptem, amit a torta-süti mennyiségéhez igazítva lehet elkészíteni:
10 dkg vaj, 2 púpos ek. liszt, 2 dl tej, 1-2 tojás, ízlés szerint vanília és cukor. A tojást, lisztet, cukrokat 1-2 kanál tejjel csomómentesre keverni, közben felmelegíteni a tej nagyobb részét, mikor kellően meleg hozzáadni a lisztes keveréket és kis lángon sűrűre főzni. Mikor a főzött krém kihűlt belekeverni a vajat. Ízesíteni bármivel lehet pl.: kakaó, kókuszreszelék, gesztenyemassza, stb.

joe-sef
Dódi / joe-sef sze, 2017-05-31 11:33

Én is azon a véleményen vagyok, hogy a puding átvette főzött krém szerepét, bizonyára azért, mert gyorsabb. Ez a recept azokból az időkből való, amikor még nem volt ennyire elterjedt a puding. - Az érdeklődők nevében köszönöm, hogy megosztottad itt velünk a főtt krém receptedet.

Hasibecker
Hasibecker sze, 2017-05-31 11:41

Köszönöm, hogy reagáltál a hozzászólásomra. Szerintem semmivel nem gyorsabb a puding elkészítése, mint a főzött krémé, mind a kettőt azonos módszerrel kell elkészíteni.
Szép napot kívánok!
Marika

Andus54
Andus54 p, 2017-05-12 11:33

Nagyon finom ,a tésztája szuper ,csak ajánlani tudom mindenkinek! Köszönöm ezt a szuper jó receptet!

erzsiliza
erzsiliza p, 2017-04-28 19:42

Sziasztok!
Azért próbáltam ki a receptet, mert jókat olvastam itt róla. Viszont többet soha nem fogom elkészíteni. A leírtak szerint készítettem, mégis tömött lett a tészta. Senkinek nem ajánlom. Üdv.

anzsuci
anzsuci v, 2016-08-28 19:38

Tökéletes tészta, tökéletes krém, még soha nem sikerült. :) Nagyon köszönöm. :)

macskakornis
macskakornis sze, 2016-07-06 20:49

A krém egyszerűen tökéletes, a tészta is pont el van találva, köszönöm a receptet! Mindenkinek nagyon ízlett :)

Nette
Nette v, 2016-05-15 14:29

Ma elkészítettem annyi különbséggel, hogy pudingot tettem rá a krém helyett de a piskóta nagyon jó lett. A továbbiakban is így fogom elkészíteni. Köszönöm a receptet! Üdv, Nette

joe-sef
Dódi / joe-sef h, 2016-05-16 11:02

Gratulálok a piskótához! Természetesen pudingot is lehet használni krémként. Örülök, hogy ízlik. Remélem, sokszor fogod még elkészíteni :)

KatoNeni81
KatoNeni81 h, 2014-05-19 21:19

Nagyon fincsin nez ki, ezt a kisfiam szuletesnapjara elkeszitem, Koszi a receptet :)

joe-sef
Dódi / joe-sef k, 2014-05-20 07:53

Nagyon szívesen! Örülök, hogy ezt választottad és sok sikert kívánok az elkészítéséhez :)

300