r
Nosalty Logó

Reform karamellás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Reform karamellás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 6004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    253.5 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9438.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    3222 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    3577 mg
  • Nátrium
    1851 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.4 g
  • Cukor
    675 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 6004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A (zab)lisztbe szórjuk bele a sütőport, majd daraboljuk rá a vajat, és nyitott tenyerünk között dörzsölve addig morzsolgassuk, amíg nedves homokra nem emlékeztet az állaga.
  3. Ekkor adjuk hozzá a cukrot, és az 1-2 ek hideg vizet is, majd 6-7 mozdulattal gyúrjuk át. Nem kell összeállnia, elég ha csak nagyobb darabokká gyúrható.
  4. Szórjuk a tésztát egy kb. 20x20-as tepsibe, és kézzel/kanállal nyomkodjuk bele a formába úgy, hogy mindenhová jusson.
  5. Toljuk a tésztát a sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk hűlni.
  6. A krémhez öntsük egy lábasba a sűrített tejet, és melegítsük fel.
  7. 10 dkg kókuszcukrot kis lángon kezdjünk el felolvasztani, nem kell kevergetni, de semmi baja sem lesz, ha mégis keverünk rajta egyet- kettőt. Ha felolvadt, öntsük hozzá a meleg sűrített tejet, és a maradék cukrot. (Vigyázat: fröcskölhet!) Időnként megkevergetve forraljuk 20 percig.
  8. Közben a karamell ízű pudingport keverjük el a 3 dl tejben, és a forralás végén öntsük a sűrített tejhez, főzzük sűrűre, és még melegen öntsük a tésztára. Hagyjuk hűlni a sütit, ha már szobahőmérsékletű, akkor nekiláthatunk a csokitetőnek.
  9. Egy vízzel töltött edényre állítsunk egy másikat, a felső edénybe mérjük ki a kókuszzsírt, és daraboljuk bele a csokit, majd kevergetve olvasszuk egyneművé őket.
  10. Öntsük a süti tetejére, majd tegyük a sütit hűtőbe legalább 1,5-2 órára.
  11. Szeletelés előtt 1 óra hosszával vegyük ki a hidegről a süteményt, ugyanis így nem fog törni a csokitető. (A másik megoldás, hogy forró vízben felmelegített késsel szeleteljük.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10631
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon-nagyon szeretem a karamellás dolgokat, de ugye ez az az édesség, amiről le kell mondani, ha az ember vigyázni akar a bevitt kalóriákkal. Vagy mégis van megoldás? Egy régi, nagy kedvencet pofoztam át, kissé egészségesebbre. Az élvezeti értékén azonban jelentősen rontana, ha kiszámolnám a tápértékét, ezért most - kivételesen - nem tettem meg.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!