Rántott cukkini 2. recept

1 adag
593
kcal
Rántott cukkini 2.
Rántott cukkini 2.
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A cukkini nagyon finom, könnyű nyári étel!

hozzávalók / 4 adag

A panírozáshoz

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, karikákra vágjuk és a közepén lévő magos részt kivágjuk.
  2. Megmossuk, szárazra töröljük, majd besózzuk
  3. Ezután egyesével lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Forró bő olajban kisütjük!

statisztika

beküldve:
nézettség: 82 761
elküldve: 8
receptkönyben: 390
elkészítve: 23/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Varga Tiborné

Mióta szakács: 2009.06.21.
13 recept

Hozzászólások (16)

b-n
b-nv, 2013-08-18 11:18

6 éves keresztlányom szavait tolmácsolom: kóstolják meg a cukkinit, mert az jó... :)

tgabica
tgabicak, 2012-08-14 15:08

Köszönöm az ötletet, amióta bő olajban sütöm, tényleg ilyen szép lesz, ropogós és finom is, és nem szívja tele magát olajjal!

mia2404
mia2404p, 2012-08-03 10:24

Nagyon szeretjuk a rántott cikkinit , de így olajban elég egeszségtelen , mindig tepsiben sutom egy pici olajat cseppentek rá es mehet a sutobe

vorsi0128
vorsi0128szo, 2013-08-31 10:31

konyhai kéztörlőn fel tudod itatni róla az olajat. Mi kipróbáltuk kókuszolajjal kisütve és úgy is nagyon finom lett. Az nem egészségtelen, bártan próbáljátok ki!:)

Almamagocska
Almamagocskah, 2012-07-30 11:16

Tegnapi ebéd után úgy "etette magát" :) Egy nagy tállal készítettem és mind elfogyott.

zafirov
zafirovp, 2012-07-27 17:29

Most sült ki két nagy tepsi cukkini. Hát így is valami isteni lett és így még lightosabb is és nincs olyan bűntudatom a tocsogó olaj miatt, és legalább nincs olajszag az egész lakásban. Próbáljátok ki bátran nagyon fincsi sütőben sütve is.

sacyka89
sacyka89k, 2012-03-13 15:39

Ha fiatal a cukkini, akkor én nem szoktam kiszedni a közepét, és mi igy jobban szeretjük.. Én még meg szoktam borsozni is. :)

nandi69
nandi69h, 2012-01-23 21:41

Cukkini helyett kis zsenge tököt használtam . Az egész családnak ízlett . Köszi a receptet , máskor is elkészítem .

Vicus51
Vicus51szo, 2011-07-23 06:11

Minden héten eszünk mig szezonja van a cukkininek, én izvarázzsal szoróm meg + fokhagymagranulátumma, igy nem kell sózni és isteni ize van.

Tynki
Tynkiv, 2010-12-05 10:16

Ajánlok hozzá egy isteni mártogatóst:egy fóliás krémsajtot /vagy 2-3 háromszöget/ kikeverni egy kis pohár natúr joghurttal-lehet izesiteni egy gerezd reszelt fokhagymával-vagy metélőhagymával,újhagymával, uborkával-ízlés szerint.
Mi ezt nyáron köret nélkül ezzel a „mártogatóssal“ fogyasztjuk.A palacsintához hasonlóan ez is ahogy sül úgy fogy :):)

krisztike
krisztikek, 2010-08-31 16:41

Még finomabb ha pld.gyros fűszerrel szórjuk még + a cukkini szeleteket.

dobaikata
dobaikatap, 2010-08-27 14:15

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Oly szép hogy kedvet is kaptam hogy holnap,szombat lévén,ezt készítsem el a srácoknak.

sz.ildiko
sz.ildikop, 2010-04-16 18:50

Bizony, isteni finom!
Viszont egész "nagy" koráig (amíg a magok el nem kezdenek "héjasodni") nem feltétlen kell kimagozni. Úgy is nagyon finom, amíg gyenge a tök, a közepe olyan finom és -nem tudom jobb szóval jellemezni- krémes!
Hogy fokozzam: mi, amíg tényleg korai és gyenge a cukkini meg se hámozzuk :)

Legfrissebb cikkek

A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
593