Rántott cukkini 2. recept

1 adag
593
kcal
Rántott cukkini 2.
Rántott cukkini 2.
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A cukkini nagyon finom, könnyű nyári étel!

hozzávalók / 4 adag

A panírozáshoz

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, karikákra vágjuk és a közepén lévő magos részt kivágjuk.
  2. Megmossuk, szárazra töröljük, majd besózzuk
  3. Ezután egyesével lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Forró bő olajban kisütjük!

statisztika

beküldve:
nézettség: 82 746
elküldve: 8
receptkönyben: 390
elkészítve: 23/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Varga Tiborné

Mióta szakács: 2009.06.21.
13 recept

Hozzászólások (16)

b-n
b-nv, 2013-08-18 11:18

6 éves keresztlányom szavait tolmácsolom: kóstolják meg a cukkinit, mert az jó... :)

tgabica
tgabicak, 2012-08-14 15:08

Köszönöm az ötletet, amióta bő olajban sütöm, tényleg ilyen szép lesz, ropogós és finom is, és nem szívja tele magát olajjal!

mia2404
mia2404p, 2012-08-03 10:24

Nagyon szeretjuk a rántott cikkinit , de így olajban elég egeszségtelen , mindig tepsiben sutom egy pici olajat cseppentek rá es mehet a sutobe

vorsi0128
vorsi0128szo, 2013-08-31 10:31

konyhai kéztörlőn fel tudod itatni róla az olajat. Mi kipróbáltuk kókuszolajjal kisütve és úgy is nagyon finom lett. Az nem egészségtelen, bártan próbáljátok ki!:)

Almamagocska
Almamagocskah, 2012-07-30 11:16

Tegnapi ebéd után úgy "etette magát" :) Egy nagy tállal készítettem és mind elfogyott.

zafirov
zafirovp, 2012-07-27 17:29

Most sült ki két nagy tepsi cukkini. Hát így is valami isteni lett és így még lightosabb is és nincs olyan bűntudatom a tocsogó olaj miatt, és legalább nincs olajszag az egész lakásban. Próbáljátok ki bátran nagyon fincsi sütőben sütve is.

sacyka89
sacyka89k, 2012-03-13 15:39

Ha fiatal a cukkini, akkor én nem szoktam kiszedni a közepét, és mi igy jobban szeretjük.. Én még meg szoktam borsozni is. :)

nandi69
nandi69h, 2012-01-23 21:41

Cukkini helyett kis zsenge tököt használtam . Az egész családnak ízlett . Köszi a receptet , máskor is elkészítem .

Vicus51
Vicus51szo, 2011-07-23 06:11

Minden héten eszünk mig szezonja van a cukkininek, én izvarázzsal szoróm meg + fokhagymagranulátumma, igy nem kell sózni és isteni ize van.

Tynki
Tynkiv, 2010-12-05 10:16

Ajánlok hozzá egy isteni mártogatóst:egy fóliás krémsajtot /vagy 2-3 háromszöget/ kikeverni egy kis pohár natúr joghurttal-lehet izesiteni egy gerezd reszelt fokhagymával-vagy metélőhagymával,újhagymával, uborkával-ízlés szerint.
Mi ezt nyáron köret nélkül ezzel a „mártogatóssal“ fogyasztjuk.A palacsintához hasonlóan ez is ahogy sül úgy fogy :):)

krisztike
krisztikek, 2010-08-31 16:41

Még finomabb ha pld.gyros fűszerrel szórjuk még + a cukkini szeleteket.

dobaikata
dobaikatap, 2010-08-27 14:15

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Oly szép hogy kedvet is kaptam hogy holnap,szombat lévén,ezt készítsem el a srácoknak.

sz.ildiko
sz.ildikop, 2010-04-16 18:50

Bizony, isteni finom!
Viszont egész "nagy" koráig (amíg a magok el nem kezdenek "héjasodni") nem feltétlen kell kimagozni. Úgy is nagyon finom, amíg gyenge a tök, a közepe olyan finom és -nem tudom jobb szóval jellemezni- krémes!
Hogy fokozzam: mi, amíg tényleg korai és gyenge a cukkini meg se hámozzuk :)

593