r
Nosalty Logó

Pasta al forno, az olasz rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Pasta al forno, az olasz rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

paradicsomszósz

hamis besamel

összeállítás

Összesen 579 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

paradicsomszósz

hamis besamel

összeállítás

Összesen 3468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

paradicsomszósz

hamis besamel

összeállítás

Összesen 201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 579 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.9 g

Zsír

  • Összesen
    177.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9569.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    2471 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2584 mg
  • Nátrium
    3768 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1066.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    846 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    930 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    2330 micro
Összesen 3468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    632 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

paradicsomszósz

hamis besamel

összeállítás

Elkészítés

paradicsomszósz

  1. Az aprított hagymát a fűszerekkel együtt az olívaolajon üvegesre pároljuk.
  2. Amikor már kicsit megpirult, hozzáadjuk a füstölt fűszerpaprikát és a puha kolbászhúst (érdemes grillezni való kolbászt venni, amit könnyen kifejthetünk a bélből, és sütnivalóan puha még a húsa).
  3. Picit átpirítjuk a kolbászhúst a hagymás alapon, majd hozzáöntjük a paradicsomot (a konzervet öblítsük ki kevés vízzel is, és azt is öntsük bele) és a száraz fehérbort. Ízesítsük aprított bazsalikommal és frissen őrölt borssal, majd forraljunk egyet a ragun.

hamis besamel

  1. A hozzávalókat egy nagy tálba kimérjük, majd nagyon alaposan összekeverjük.

összeállítás

  1. A tésztát bőséges, sós vízben főzzük al dentére. Tényleg figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, hiszen még sütőbe is fog kerülni az ételünk!
  2. Jöhet az összeállítás: a paradicsomos ragu harmadát egy sütőtál aljára kanalazzuk, erre jön a főtt tészta fele, majd még egy adag ragu. A második réteg ragura kerül a hamis besamel, erre a tészta másik fele, végül a maradék paradicsomos ragu.
  3. A tetejét megszórjuk reszelt mozzarellával, majd 185 fokos sütőbe tesszük 20 percre.
  4. A kész rakott tészta tetejét megszórjuk aprított bazsalikommal, majd tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 346
  • Össznézettség: 7677
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pasta al forno, az olasz rakott tészta
Rosanics Petra 316 recept

Ha olaszos tésztát csinálunk, a legtöbbször valami szószos-ragus spagettit vagy tagliatellét készítünk, esetleg tésztasalátát, de a lasagnán kívül ritkán küldjük sütőbe kedvenc pastáinkat. Pedig nincs mitől félni, a kiszáradt tésztarakottas már a múlté - egy kis odafigyeléssel szuper szaftos, olvadós sajttal rétegezett tésztacsodákat készíthetünk. Most rigatoniból varázsoltunk egyszerű, de nagyszerű pasta al forno-t, a szokásos marhahús helyett pedig kolbászhúst főztünk a paradicsomos raguba, és higgyetek nekünk, ha az mondjuk: így sokkal finomabb!

Hozzávalók

paradicsomszósz

hamis besamel

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek