r
Nosalty Logó

Rakott kel Pogácsa konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Rakott kel Pogácsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1949.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 940 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3899.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1074.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    359 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3070 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 1877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet beáztatjuk vízbe. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük. Közben a megáztatott, megpuhult zabpelyhet leszűrjük, lecsepegtetjük, összekeverjük a hússal.
  2. Az egészet megsózzuk, beledobunk egy babérlevelet, jön pár tekerésnyi bors, őrölt római kömény (egyszer már bevált ez az ízesítés) és a natúr ételízesítő. Rákanalazzuk a joghurtot, összekeverjük, és fedő alatt, időnként kevés vizet utánatöltve puhára pároljuk.
  3. Közben a szokott módon megfőzzük a rizst, azaz pici olajon fehéredésig pirítgatjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel, megsózzuk. Lefedve, nagyon picike lángon puhára főzzük.
  4. A kelleveleket hármasával-négyesével 2 perc alatt csendesen fővő vízben blansírozzuk. Szűrőben lecsepegtetjük. A középső vastag erét mindegyik levélnek kivágjuk. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal és a reszelt sajttal.
  5. Egy sütőtál alját nagyon vékonyan megkenjük olajjal, beborítjuk a kellevelek felével. Rákanalazzuk a megfőtt rizst, szépen elsimítjuk. Jöhet rá a húsos ragu. A tojásos tejföl kb. harmadát rákenjük a ragura, beborítjuk az egészet a kellevelekkel. Az egészet szép egyenletesen megkenjük a maradék tejföllel.
  6. A sütőben kb. 170-180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2258
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kel Pogácsa konyhájából
Pogácsa 384 recept

Egyre kevesebb húst eszünk, ezért inkább zabpehellyel kevertem a darált húst. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 30 perces ételeinkhez epres sütemények társulnak

„Eper nélkül mit érek én?" – kérdezhetné minden eperrajongó, és joggal. Drága, kevés az igazán finom (főleg hazai), de ha beleharapunk, pár percre tökéletes boldogság lesz úrrá rajtunk. Együnk, ameddig szezon van, és tegyük/süssük pazar sütikbe (is)! A héten minden napra jut egy epres édesség, természetesen levessel és főfogással: ezek pedig mind gyors, 30 perc körüli receptek lesznek!

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.