r
Nosalty Logó

Pudingos szőlőtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingos szőlőtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2995.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1064 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 3755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a cukor kétharmad részét a sárgával habosra keverjük. A tojásfehérjéhez csak akkor öntjük a maradék cukrot, ha már félig habbá verjük, majd azzal együtt kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgához keverjük a tojásfehérje habot, majd óvatosan keverjük bele a lisztet és a sütőport. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze a tojásfehérjehab!
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába enyhén homorúan simítjuk.
  4. Enyhén gőzös sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha ujjunkkal kicst megnyomjuk a tésztát, és az ujj nyoma ott marad a tészta még nem jó, ha eltűnik akkor kész, vagy ellenőrizhetjük tűpróbával is.
  5. A kész piskóta tetejét lelisztezem, majd megfordítom, így nem marad domború a tortánk. Hagyom kihűlni.
  6. Ha kihűlt, vízszintesen 3 részre szeljük.
  7. A vaníilás pudingport a szőlő levében először hidegen csomóentesre keverjük, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd kihűtjük. Ha elég édes a szőlő, nem kell bele cukor.
  8. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűtött pudingot.
  9. Az így kapott krémet 4 részre osztjük, betöltjük vele a tortát, majd a külsejét és a tetejét is bevonjuk, a maradék krémmel, és szőlőszemekkel díszítjük.
  10. A torta oldalát kókuszreszelékkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3210
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok szőlőnk volt, szerettem volna tortát sütni, így adta magát, hogy szőlős torta legyen. A kókuszreszelékkel való díszítés először csak a kinézete miatt tetszett, de mikor megkóstoltuk nagyon ízlett. Fura, de igazán illik a szőlőhöz a kókusz. :) A szőlőlevet úgy készítettük, hogy a leszemezett szőlőt sűrű fémszitán áttörtük. Nagyon finom! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!