Pudingos gesztenyekocka recept

Pudingos gesztenyekocka
Pudingos gesztenyekocka
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémen ízlés szerint változtathatunk. A gesztenyés alapot fél adagban is készíthetjük, így kicsit vékonyabb lesz.

hozzávalók / 4 adag

Tészta:

Krém:

  • 2 cs vaníliás puding
  • 2 cs csokoládé puding
  • 12 dl tej
  • 30 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Valamint:

  • 2 cs babapiskóta
  • kevés tej, amibe beleforgatjuk a piskótákat
  • 3 dl Hulala tejszín + habfixáló

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kekszsüti pudingosan, vanília és csokipudingos kekszsüti, gesztenyés-pudingos kekszsüti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyét, a kekszet, a margarint, a cukrot, a rumot dolgozzuk össze, és nyomkodjuk A/4-es lap nagyságúra. (Kb. 1-2 cm vastag.)
  2. A csokoládé és vaníliapudingokat 6-6 dl tejben főzzük sűrűre, majd tegyük félre hűlni.
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd felét a csokoládés, másik felét a vaníliás pudinghoz adjuk.
  4. A vaníliás krémet rákenjük a gesztenyés alapra, erre rakjuk a rumos tejbe forgatott babapiskótát, majd megkenjük a csokipudinggal.
  5. Tetejére kerül a felvert tejszín.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 47 750
elküldve: 157
receptkönyben: 1 066
elkészítve: 23/51
Facebookon megjelent: -

szakács

Kispeti

Mióta szakács: 2013.01.31.
7 recept

Hozzászólások (18)

horchilde
horchildeh, 2013-12-16 22:05

Imádom! Eddig kétszer bírtam rászánni magam, de nagyon megéri :).
Azért két aprócska észrevétel. Fél óra alatt "összeütni" biztos lehet, de nekem azért kicsit tovább tart. A másik pedig a "4 adag"!!! Mit kéne adagon érteni? Csak mert a mennyiség finoman szólva nagyobb léptékű :).
Minden esetre hálás köszönet a receptért!

mama4444
mama4444sze, 2013-11-20 12:01

Szia!

Még csak folyamatban van a süti, de már most 2500nál járok a hozzávalókkal és nem számoltam még össze teljesen! Remélem megéri az árát!

mese habbal
mese habbalszo, 2013-11-16 17:39

Szia! A Hulala-t mivel lehetne helyettesiteni? Ahol elek, ott nem kapni! Elore is koszonom! Szepnapot!

csilona
csilonaszo, 2013-11-16 14:08

Köszi,hogy meg oldottad a "mit süssek karácsonyra "kérdést! Tetszik a recept úgyhogy az ünnepi asztalra fog kerülni!!!!!

akkaja
akkajaszo, 2013-11-16 14:05

A Hulalához miért kell még a habfixáló is? Az amúgy is elég jól tartja magát, nem?

balintmonika
balintmonikak, 2013-07-02 07:47

Laza szombat délutáni anya-lánya programnak szántuk a fenti kalács elkészítését.Attól több lett...Annyit módosítottunk,hogy kihagytuk a habfixálót.Nagyon kiadós könnyen elkészíthető ízletes édesség sikeredett,ami csupa krém,és ez külön jó pont nálunk.Köszi az élményt!

frke
frkek, 2013-06-18 18:58

Mennyi kex kell hozza vajon ? 50 dkg ! Figyelmetlen voltam !

NoSalty.hu
NoSalty.huk, 2013-06-18 02:29

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Messzi mama
Messzi mamah, 2013-06-17 22:20

Elkészítettem igaz pontosan a leírás szerint, nagyon jó lett és kiadós is !

A_Letta
A_Lettah, 2013-06-17 20:19

Szia! Nagyon klassznak és egyszerűnek tűnik, egy kérdésem lenne mégis: a nálunk kapható pudingokat általában 5 dl tejjel kell készíteni a tasak utasítása szerint, akkor a 6 dl-ből hogy lesz kemény puding? Vagy ez másféle volt, amiből te készítetted? Köszönöm!

Happy
Happyh, 2013-06-17 21:06

Szia! Bár nem tőlem kérdezted, de biztosan elkerülte a figyelmedet, hogy 2-2 csomag pudingpor kell hozzá. Ez pedig ugye azt jelenti, hogy csak 3 dl tej jut egy csomaghoz. Így garantált a sűrű puding.

Gyóniné
Gyóninék, 2013-04-02 19:15

Húsvétra megcsináltam és nagyon finom lett. Annyit változtattam rajta hogy nem csokis pudingot raktam bele hanem puncsosat. Mert csoki nem volt itthon. De így is nagyon finom volt. :)

kencsi91
kencsi91szo, 2013-02-23 16:39

Nekem csak egy csomag gesztenye massza volt itthon , és kevertem bele egy kis szilva lekvárt és azzal is nagyon finom

kispeti
kispetisze, 2013-02-20 14:46

Kérlek írd meg mi a hiányosság és én pótolni fogom!
Köszi.

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!