r
Nosalty Logó

Pisztráng zöldségágyon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Pisztráng zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1547 micro
Összesen 317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    220 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3095 micro
Összesen 631 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    389 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, először a padlizsánt karikázzuk fel, kb. fél cm-es szeleteket vágunk, sózzuk, meglocsoljuk egy kis citromlével. Hagyjuk 15-20 percig, majd a fölösleges levet kinyomkodjuk belőle.
  2. A cukkiniket, a paradicsomokat, a paprikát is felszeleteljük. A pisztrángot megmossuk, leitatjuk papírtörlővel a vizet róla. Néhány csepp citromlevet ráfacsarunk, sózzuk. A hasába teszünk két szál kakukkfüvet, egy citrom karikát.
  3. Egy tepsit kiolajazunk, meghintjük a zsemlemorzsával, majd belerakjuk a zöldségeket, egy cukkini, egy padlizsán, paradicsom, paprika váltakozva. Ráhelyezünk egy-egy szál kakukkfüvet, pici sót hintünk rá (keveset, mert a padlizsán sós), majd ráfektetjük a halat .
  4. Meglocsoljuk olívaolajjal és alufóliával betakarjuk, 180 fokos sütőbe tesszük. Két-három alkalommal megforgatjuk a zöldségeket. Kb. 30 perc múlva levesszük a fóliát és készre sütjük.
  5. A zöldségkörettel tálaljuk a halat. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1114
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pisztráng zöldségágyon
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.