r
Nosalty Logó

Patisszonkrémleves sült patisszonnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Patisszonkrémleves sült patisszonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Patisszon szelet

Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Patisszon szelet

Összesen 708 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Patisszon szelet

Összesen 45 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    2460 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    3112 micro
Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2691.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    1605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    420 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    4919 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    6224 micro
Összesen 708 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    352 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Leves

Patisszon szelet

Elkészítés

Leves

  1. A leveshez feldaraboljuk a póréhagymát, a csípős paprikát és a fokhagymát, majd az olívaolajra tesszük és kicsit elődinszteljük, sózzuk, erre rárakjuk a hámozott felkockázott csillagtököt, kis mézet, majd nyakon öntjük a paradicsommal és a zöldségalaplével.
  2. Pároljuk kb. 10 percig, majd botmixerrel turmixoljuk, majd beleteszünk egy jó marék bazsalikomot . Hígítjuk vízzel, belerakjuk a mascarponet, csipet chilit. Ha felforrt, máris lezárjuk a lángot, a megsütött patisszon szelettel kínáljuk. Lehet adni hozzá pirítóst is. Jó étvágyat!

Patisszon szelet

  1. Először a csillagtök szeleteket készítjük el. Meghámozzuk egészben a tököt , 4 db ujjnyi szeletet vágunk, úgy hogy a szelet egészben maradjon, a magokat kiszedjük, megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk.
  2. Egy tepsibe megvizezett sütőpapírt teszünk, megkenjük olívaolajjal, erre tesszük a patisszont, közepébe sajt szeletet nyomunk, egy szelet pirospaprikát, meghintjük színes borssal, olívaolajjal meglocsoljuk és sütőbe tesszük. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 221
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Patisszonkrémleves sült patisszonnal
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Leves

Patisszon szelet

Címlapról ajánljuk

További cikkek