r
Nosalty Logó

Pasta e fagioli, az olaszok bablevese

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Pasta e fagioli, az olaszok bablevese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2999 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    930 micro
  • β-karotin
    2248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 375 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7897.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    983 mg
  • Foszfor
    1938 mg
  • Nátrium
    3459 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    436 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1818 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2345 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7436 micro
  • β-karotin
    17987 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9207 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 2999 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    339 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    420 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babkonzerveket csepegtessük le. Az egyiket tegyük félre (ez egészben megy a levesbe), a másikat pedig pürésítsünk le, hogy egy krémes babpasztát kapjunk.
  2. Egy öntött vas lábosban hevítsünk olívaolajat, és pároljuk meg rajta az apróra vágott hagymát és sárgarépát. Adjuk hozzá a fokhagymát és egy kevés pirospaprika-pelyhet, és főzzük tovább, illatosra.
  3. Majd mehet hozzá a paradicsompüré is, amivel jól összepirítjuk az egészet.
  4. Adjuk hozzá a babpürét, és öntsük fel az alaplével. Ha felforrt, adjunk hozzá zsályát, rozmaringot, és mehet a tészta is. Főzzük 15-20 percig.
  5. Végül mehet hozzá a lecsepegtetett egész bab. Folyamatos kevergetés mellett főzzük további 8-10 percig, vagy amíg a tészta megfő. Ha a leves túl gyorsan besűrűsödik, adjunk hozzá még alaplevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  6. Friss petrezselyemmel és olívaolajjal meglocsolva, forrón tálaljuk, kovászos kenyérrel tunkoljuk! Feltétként mehet rá akár még parmezán vagy sült szalonna is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 8966
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 30.

Receptkategóriák

Pasta e fagioli, az olaszok bablevese
Gerzsenyi Flóra 380 recept

Ha éhség gyötör, egy tál meleg leves mindig jó választás, legyen tél vagy nyár. A Pasta e Fagioli egy olasz stílusú leves zöldségekkel, krémes babbal, tésztával és rengeteg gazdag ízzel. Ezzel a levessel igazán méltóképp dédelgetheted magad a téli a szezonban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek