r
Nosalty Logó

Parmezán leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Parmezán leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 396 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1577 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 101 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2300.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    1143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 396 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9203.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    2647 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    4574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    630 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    592 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 1577 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    223 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát, hagymát, fokhagymát megpucoljuk, mossuk. A burgonyát kockákra vágjuk. A kétféle hagymát apróra vágjuk.
  2. 1 ek olajat felforrósítunk. A kétféle hagymát és a burgonyát megdinszteljük a forró olajban. Felöntjük a levessel és borral. Felfőzzük, lefedve kb. 20 percig főzzük.
  3. A parmezánt lereszeljük. A levesbe szórjuk, és állandó kavarás mellett felolvasztjuk.
  4. A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük.
  5. A maradék olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a paradicsomokat, kevergetve 3-4 percig sütjük, közben megszórjuk a porcukorral, és enyhén karamellizáljuk.
  6. A tejszínt a leveshez kavarjuk, botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  7. A levest a karamellizált paradicsomokkal tálaljuk. Mindegyik tányérba 1-1 tk pestot keverünk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4031
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A parmezánt helyettesíthetjük pecorinóval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek