r
Nosalty Logó

Paradicsomos toroskáposzta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paradicsomos toroskáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3174 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2999.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    2316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1506 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.1 g

Zsír

  • Összesen
    213.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17997.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2369 mg
  • Nátrium
    13896 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    2762.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    731 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    5975 micro
Összesen 3174 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, felkockázzuk. Egy lábasba odatesszük a zsírt a tűzhelyre, amikor a zsír felolvadt, beletesszük a húst, és átforgatjuk a forró zsírban. Lefedjük, és hagyjuk, hogy a hús saját levét elfőve megpuhuljon.
  2. A savanyú káposztát átmossuk, és kinyomkodjuk.
  3. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A fokhagymát is megtisztítjuk, és kimérjük az 1 dl paradicsomlevet.
  4. Ha hús sülni kezd megkóstoljuk, hogy elég puha-e, ha nem, egy pici vizet öntünk rá, és visszafedjük.
  5. Ha hús megpuhult, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a vöröshagymát és zúzott fokhagymát. Mikor a hagyma üvegesre pirult, meghintjük paprikával, és ráöntjük a paradicsomlevet.
  6. Rátesszük a kinyomkodott savanyú káposztát. Jól összekeverjük, és fedő alatt készre főzzük. Időnként meg kell keverni, mert könnyen odaragad.
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7798
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Ajánló

Én "millerhaus" edényben főzöm, mert hővezető talpának, és kukta jellegű fedőjének köszönhetően felére csökken a főzési idő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még a 91 éves nagyimtól tanultam ezt a receptet, én csak egy modern edénybe helyeztem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!