r
Nosalty Logó

Paradicsomos töltött padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Paradicsomos töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    448 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13556 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4367.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1557 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1791.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    453 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    54222 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 1475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2521 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat finomra vágjuk. Az egyik felét egy kisebb lábosban 1 kanál olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és a bort. Sózzuk, borsozzuk, kis lángon kb. 20 percig főzzük, míg besűrűsödik.
  2. A padlizsánt kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, úgy, hogy azért maradjon egy másfél centis héja és húsa.
  3. A maradék olívaolajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és a hagymák másik felét üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kavarjuk. Mehet mellé a padlizsán kikapart belseje, amit előtte felkockáztunk.
  4. Ha kész, hozzáadjuk a paradicsomszósz háromnegyedét, és még 10 percig főzzük.
  5. A padlizsánokat közben 15 percig, 200 fokra előmelegített sütőben sütjük.
  6. Ha kész, kivesszük, és megtöltjük a húsos padlizsános paradicsommal. A maradék paradicsomszószt egy tepsibe öntjük, és beletesszük a padlizsáncsónakokat.
  7. Lereszeljük a mozzarellát, és rászórjuk a padlizsánokra.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha kész, tálalás előtt reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3121
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A padlizsán és a paradicsom tökéletes páros, a variációk tárháza pedig végtelen...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk