Paradicsomleves háziasan recept

Paradicsomleves háziasan
Paradicsomleves háziasan
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen nem szerettem ezt a levest, de ahogy az ember gyerekével megy az idő, úgy változik az ízlés is. A paradicsomlét én készítem a kertemben termett friss paradicsomból. Így télen amikor a boltban borsos az ára, akkor nekem itthon van, csak leveszem a kamra polcáról. Sokoldalúan felhasználható, pl: szószokhoz, vagy töltött paprikához, esetleg tovább ízesítve italként is fogyasztható.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

  • 5 dl paradicsomlé (vagy 20 dkg paradicsompüré)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 dkg sertészsír
  • 5 dkg finomliszt
  • 1 db zellerlevél (szál)
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 teáskanál cukor (de ízlés szerint)
  • ízlés szerint
  • 1 l víz (de annyi, hogy a paradicsomlével - vagy pürével - együtt 1,5 liter legyen)

A levesbetéthez

  • 5 dkg tészta (betű, vagy más, tetszés szerinti levesbetét: pl. 1 tojásból készített galuska, esetleg rizs)

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

parileves, házias paradicsomleves, paradicsomos leves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomlét vagy pürét feleresztjük annyi vízzel, hogy kb. 1,5 liter legyen.
  2. Beletesszük az ételízesítőt, zellerzöldet, megsózzuk, megcukrozzuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk, rászórjuk a lisztet, és az egészet világosra pirítjuk, majd a levesbe szűrjük.
  4. Tíz percig forraljuk, majd belefőzzük a levesbetétet is.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 151
össznézettség: 43 419
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

191