Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomleves háziasan

Paradicsomleves háziasan
Paradicsomleves háziasan
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen nem szerettem ezt a levest, de ahogy az ember gyerekével megy az idő, úgy változik az ízlés is. A paradicsomlét én készítem a kertemben termett friss paradicsomból. Így télen amikor a boltban borsos az ára, akkor nekem itthon van, csak leveszem a kamra polcáról. Sokoldalúan felhasználható, pl: szószokhoz, vagy töltött paprikához, esetleg tovább ízesítve italként is fogyasztható.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A levesbetéthez

  • 5 dkg tészta (betű, vagy más, tetszés szerinti levesbetét: pl. 1 tojásból készített galuska, esetleg rizs)

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

parileves, házias paradicsomleves, paradicsomos leves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomlét vagy pürét feleresztjük annyi vízzel, hogy kb. 1,5 liter legyen.
  2. Beletesszük az ételízesítőt, zellerzöldet, megsózzuk, megcukrozzuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk, rászórjuk a lisztet, és az egészet világosra pirítjuk, majd a levesbe szűrjük.
  4. Tíz percig forraljuk, majd belefőzzük a levesbetétet is.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 112
össznézettség: 55 235
elküldve: 0
receptkönyvben: 91
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

191
paradicsomlé 5 dl
vöröshagyma 1 kis fej
sertészsír 3 dkg
finomliszt 5 dkg
zellerlevél 1 db
ételízesítő 1 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 1 l
tészta 5 dkg