Paella tenger gyümölcsei recept

1 adag
716
kcal
Paella tenger gyümölcsei
Paella tenger gyümölcsei
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tenger gyümölcsei Paella egy tipikus finomság Valenciában, Spanyolországban.
A zöldséges kertből frissen szedett zöldségekből és a tengeren korán reggel fogott halakból készült étel.
Aki Spanyolországban volt, biztos, hogy evett már, aki oda készül enni fog... és enni is kell! ;)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom az ételt, aki szereti a tenger gyümölcseit, és kísérőnek "Tinto de verano"- t (nyári bor) vagy csak egyszerűen sört ajánlok.

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tintahalas-kagylós ragu zöldségekkel, tenger gyümölcsei ragu rizzsel, zöldségekkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tintahalat és a szépiát darabokra vágjuk.
  2. Olívaolajat melegítünk egy "paella"- ban (nagy lapos edény, hasonló, ami a képen van), és a garnélarákot, a homárt melegítjük 1 percen keresztül, majd kivesszük az edényből, és félrerakjuk.
  3. Az olajban elkezdjük pirítani a tintahalat és a szépiát, amíg lesz egy kis aranyszínük.
  4. Ebben a pillanatban beletesszük a zúzott paradicsomot, a fokhagymát, és együtt pirítjuk.
  5. A rizst hozzáadjuk, keverjük, és együtt pároljuk, majd a rizs tetejéig felöntjük hallével és a sáfránnyal.
  6. Kb. 10 percig melegítjük a paellát, és közben megsózzuk.
  7. A félrerakott garnelarákot, homárt és a kagylót az ételbe tesszük, és kb. 5 percig pároljuk, amíg a hallé elpárolog.

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 609
elküldve: 10
receptkönyben: 192
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Nieve

Mióta szakács: 2011.05.05.
1 recept

Hozzászólások (3)

Doroti13
Doroti13szo, 2012-08-25 17:39

Szia! Lehet hülyeséget kérdezek, de a zúzott paradicsom alatt sűrített paradicsomot értesz? Előre is köszi! :)

catalinca
catalincah, 2011-10-24 20:40

Ez a recept sütőben készül? Nekem van nagy paella-edényem, ami csak sütőben fér el, a kerámialap nem tudná felmelegíteni.
A másik kérdésem: úgy tudom, speciális rizsből a legjobb. Milyen fajtájú és kapható-e itthon? (Spanyolországban "Bomba" fajtájú rizsből készítik, de az 5 Euro/csomag...).

Józsa Anikó
Józsa Anikóp, 2011-11-18 20:31

Kedves Catalinca!
Ha van paellá-s edényed bátran rakd a sütőbe. A rízs fajtája nem számít, elhiheted nekem,mert én pont egy olyan spanyol konyhán dolgoztam évekig ahol a paella volt a fő profil.
Ha gondolod írj rám privibe, mert ezeknek a recepteknek, sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de közük nincs az igazi paellához. címem: anikojozsa@freemail.hu

Legfrissebb cikkek

Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
Csokoládé éjjel-nappal?
Csokoládé éjjel-nappal?
Mi a rossz abban, ha az egyik étkezésünkre csak csokit eszünk? Van helye a változatos, kiegyensúlyozott étrendben a csokoládénak?
718