Paella tenger gyümölcsei recept

Paella tenger gyümölcsei
Paella tenger gyümölcsei
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tenger gyümölcsei Paella egy tipikus finomság Valenciában, Spanyolországban.
A zöldséges kertből frissen szedett zöldségekből és a tengeren korán reggel fogott halakból készült étel.
Aki Spanyolországban volt, biztos, hogy evett már, aki oda készül enni fog... és enni is kell! ;)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom az ételt, aki szereti a tenger gyümölcseit, és kísérőnek "Tinto de verano"- t (nyári bor) vagy csak egyszerűen sört ajánlok.

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tintahalas-kagylós ragu zöldségekkel, tenger gyümölcsei ragu rizzsel, zöldségekkel

elkészítés

  1. A tintahalat és a szépiát darabokra vágjuk.
  2. Olívaolajat melegítünk egy "paella"- ban (nagy lapos edény, hasonló, ami a képen van), és a garnélarákot, a homárt melegítjük 1 percen keresztül, majd kivesszük az edényből, és félrerakjuk.
  3. Az olajban elkezdjük pirítani a tintahalat és a szépiát, amíg lesz egy kis aranyszínük.
  4. Ebben a pillanatban beletesszük a zúzott paradicsomot, a fokhagymát, és együtt pirítjuk.
  5. A rizst hozzáadjuk, keverjük, és együtt pároljuk, majd a rizs tetejéig felöntjük hallével és a sáfránnyal.
  6. Kb. 10 percig melegítjük a paellát, és közben megsózzuk.
  7. A félrerakott garnelarákot, homárt és a kagylót az ételbe tesszük, és kb. 5 percig pároljuk, amíg a hallé elpárolog.

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 989
elküldve: 9
receptkönyben: 188
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Nieve

Mióta szakács: 2011.05.05.
1 recept

Hozzászólások (3)

Doroti13
Doroti13szo, 2012-08-25 17:39

Szia! Lehet hülyeséget kérdezek, de a zúzott paradicsom alatt sűrített paradicsomot értesz? Előre is köszi! :)

catalinca
catalincah, 2011-10-24 20:40

Ez a recept sütőben készül? Nekem van nagy paella-edényem, ami csak sütőben fér el, a kerámialap nem tudná felmelegíteni.
A másik kérdésem: úgy tudom, speciális rizsből a legjobb. Milyen fajtájú és kapható-e itthon? (Spanyolországban "Bomba" fajtájú rizsből készítik, de az 5 Euro/csomag...).

Józsa Anikó
Józsa Anikóp, 2011-11-18 20:31

Kedves Catalinca!
Ha van paellá-s edényed bátran rakd a sütőbe. A rízs fajtája nem számít, elhiheted nekem,mert én pont egy olyan spanyol konyhán dolgoztam évekig ahol a paella volt a fő profil.
Ha gondolod írj rám privibe, mert ezeknek a recepteknek, sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de közük nincs az igazi paellához. címem: anikojozsa@freemail.hu

Legfrissebb cikkek

Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
Pikáns eperdesszert
Pikáns eperdesszert
Egy gyorsan elkészíthető desszert dupla öröm, hiszen nemcsak ízeivel varázsol mesés pillanatokat, de az elkészítése sem rabolja el perceinket. Ünnep a hétköznapokban is.
719