Paella tenger gyümölcsei recept

Paella tenger gyümölcsei
Paella tenger gyümölcsei
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tenger gyümölcsei Paella egy tipikus finomság Valenciában, Spanyolországban.
A zöldséges kertből frissen szedett zöldségekből és a tengeren korán reggel fogott halakból készült étel.
Aki Spanyolországban volt, biztos, hogy evett már, aki oda készül enni fog... és enni is kell! ;)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom az ételt, aki szereti a tenger gyümölcseit, és kísérőnek "Tinto de verano"- t (nyári bor) vagy csak egyszerűen sört ajánlok.

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tintahalas-kagylós ragu zöldségekkel, tenger gyümölcsei ragu rizzsel, zöldségekkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tintahalat és a szépiát darabokra vágjuk.
  2. Olívaolajat melegítünk egy "paella"- ban (nagy lapos edény, hasonló, ami a képen van), és a garnélarákot, a homárt melegítjük 1 percen keresztül, majd kivesszük az edényből, és félrerakjuk.
  3. Az olajban elkezdjük pirítani a tintahalat és a szépiát, amíg lesz egy kis aranyszínük.
  4. Ebben a pillanatban beletesszük a zúzott paradicsomot, a fokhagymát, és együtt pirítjuk.
  5. A rizst hozzáadjuk, keverjük, és együtt pároljuk, majd a rizs tetejéig felöntjük hallével és a sáfránnyal.
  6. Kb. 10 percig melegítjük a paellát, és közben megsózzuk.
  7. A félrerakott garnelarákot, homárt és a kagylót az ételbe tesszük, és kb. 5 percig pároljuk, amíg a hallé elpárolog.

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 447
elküldve: 10
receptkönyben: 192
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Nieve

Mióta szakács: 2011.05.05.
1 recept

Hozzászólások (3)

Doroti13
Doroti13szo, 2012-08-25 17:39

Szia! Lehet hülyeséget kérdezek, de a zúzott paradicsom alatt sűrített paradicsomot értesz? Előre is köszi! :)

catalinca
catalincah, 2011-10-24 20:40

Ez a recept sütőben készül? Nekem van nagy paella-edényem, ami csak sütőben fér el, a kerámialap nem tudná felmelegíteni.
A másik kérdésem: úgy tudom, speciális rizsből a legjobb. Milyen fajtájú és kapható-e itthon? (Spanyolországban "Bomba" fajtájú rizsből készítik, de az 5 Euro/csomag...).

Józsa Anikó
Józsa Anikóp, 2011-11-18 20:31

Kedves Catalinca!
Ha van paellá-s edényed bátran rakd a sütőbe. A rízs fajtája nem számít, elhiheted nekem,mert én pont egy olyan spanyol konyhán dolgoztam évekig ahol a paella volt a fő profil.
Ha gondolod írj rám privibe, mert ezeknek a recepteknek, sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de közük nincs az igazi paellához. címem: anikojozsa@freemail.hu

Legfrissebb cikkek

Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
Heti menü: Vicikó csodás főztje
Heti menü: Vicikó csodás főztje
A héten a NoSalty egyik legnépszerűbb szakácsának repertoárjából szemelgettünk. Vicikó receptjei ugyanis kiválóan ötvözik az igényességet, a hozzáértést és az otthonosságot.
Kugler sült barackpudingja 1905-ből
Kugler sült barackpudingja 1905-ből
Kugler Géza könyve van soron a régi szakácskönyveket bemutató sorozatunkban, abból is egy könnyű nyári desszertet választottunk ki, tele barackkal.
751