Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsántallérok

Padlizsántallérok
Padlizsántallérok
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha túl tömör a padlizsános keverék, adjunk hozzá kevés tejet. A padlizsán egy részét helyettesíthetjük cukkinivel is. Tálaljuk fokhagymás görög joghurttal.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, kb. 2 cm-es csíkokra hámozzuk (csíkokban rajta hagyjuk a héját), majd durvára reszeljük.
  2. A padlizsánhoz adjuk a tojást, lisztet. Sóval, borssal, paprikával és a chilipehellyel fűszerezzük, jól eldolgozzuk, majd hozzákeverjük az elmorzsolt fetát.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. A padlizsános keverékből kanál segítségével halmokat rakunk a forró olajban, elsimítjuk, majd közepes hőmérsékleten oldalanként kb. 3-4 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 897
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

padlizsános tapas

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

415
padlizsán 300 g
tojás 1 db
finomliszt 75 g
feta sajt 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0.5 tk
chilipehely 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek