Pácolt sertéstarja recept

Pácolt sertéstarja
Pácolt sertéstarja
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg boros-fokhagymás lett volna a marinádom, de bor hiányában maradt fokhagymás, és tettem bele egy kis mustárt. Az eredmény isteni!

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A körethez

A savanyúsághoz

ajánlat


receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres tarja, sült sertéstarja, sertéssült fűszeres marinádban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étel elkészítése előtt legalább hat órával, de jobb előző nap a marinádot (pác) elkészítjük egy tálban, amibe beleférnek majd a hússzeletek is, úgy hogy jól összedolgozzuk a fokhagymát, ketchupot, mustárt, fekete borsot, citromlevet és olívaolajat.
  2. A húst felszeleteljük jó ujjnyi vastag szeletekre, majd az elkészített marináddal jól bekenjük. Lehet kézzel vagy ecsettel is (én kézzel jobban szeretem bedörzsölni a husiba). A szeleteket a tálba tesszük, és folpakkal lefedve minimum 6 órára a hűtőbe tesszük. (A pácolt hús akkor a legfinomabb, ha 24 órát áll a pácban, ill. marinádban)
  3. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a hússzeleteket sózzuk, egy nagy tepsibe helyezzük. Alufóliával lefedve 45 percre betesszük a sütőbe. Háromnegyed óra múlva a fóliát levesszük, és még 15 percig légkeveréssel pirítjuk.
  4. Ebben a 15 percben a hasábburgonyát kisütjük vagy serpenyőben vagy olajsütőben.
  5. A megpirult husit kivesszük, meglocsoljuk saját levével, majd tálaljuk a krumplival, mellé csemegeuborkát javaslok. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 114 021
elküldve: 27
receptkönyvben: 481
elkészítve: 32/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Quasy

Mióta szakács: 2012.09.18.
2 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fishers
fishers Sun, 2015-12-27 12:42

Kedves Quasy! Holnap szeretném elkészíteni ezt az ételt. Szeretném megkérdezni, hogy 8 szelet csontos tarjára elég-e ez a mennyiségű pác? Illetve, hogy jó ötlet-e ha szeletelek a hús mellé a tepsibe hagymát? Köszi a segítséget! Írok majd, hogy hogy sikerült.

bohonce
bohonce Sat, 2015-04-18 13:53

bohonce

Köszönöm a receptet.
Nagyon finom volt, az egész család kedvencévé vált.
Máskor is el fogom készíteni.

zsuzsa04
zsuzsa04 Fri, 2015-01-30 10:47

szia nem kell a hús fordigatni a sütőben? Nekem nem hölégkeveréses a sütőm csak sim a gáz akkor hány folon kell sütni és pirítani? Köszönöm

Szaboliv
Szaboliv / Szaboliv Fri, 2014-02-28 11:35

Kedves Quasy! Sok pácot nézegettem, kipróbáltam, mire a tiédre ráakadtam. Bevallom azóta már számtalanszor megcsináltam, mert a családom isteniti. Én igazándiból vagy hasaaljából vagy oldalasból készítem, de ez már csak izlés dolga. Köszi a receptet! :) Szaboliv

dadimami
dadimami Sat, 2013-12-28 21:48

Kedves Quasy!
Először a sokmagos receptedre akadtam rá, újév közeledvén tallózva az idevágó lehetőségek között. Így - látván, hogy van még egy feltett recepted - leltem erre a pácolt tarja receptre, ami éppen kapóra jött, mert a hűtőben árválkodott egy szép darab tarja, a helyzet adott, ki kellett próbálni. Remekül bevált, köszönöm neked a receptet és mindjárt el is mentettem, többször is el fogom készíteni.
üdvözlettel: Margó

katalinka3
katalinka3 Sun, 2012-10-21 17:44

Katalinka3. Üdv. Jó ötlet. Köszönöm. Kipróbálom. Megírom majd, hogy milyen sikere volt. A tarját szeretjük, és ez egy jó pácnak tűnik. Köszi még egyszer. Katalinka3.

1553