r
Nosalty Logó

Olasz almafánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Olasz almafánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A fánkhoz

A szóráshoz

Összesen 1322 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A fánkhoz

A szóráshoz

Összesen 1322 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A fánkhoz

A szóráshoz

Összesen 84 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3184.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 1322 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3184.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 1322 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A szóráshoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A citrom levét egy lapos tálba öntjük.
  2. Az almát meghámozzuk és a közepét egy kiszúróval eltávolítjuk, karikázzuk és egyből egy tálba fektetjük, hogy ne barnuljon meg.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, majd bele szitáljuk a sütőporos lisztet.
  4. Mély edénybe öntjük a földimogyoró-olajat, és kb. 170 fokra hevítjük, így nem ég meg majd benne a fánk. Közben hűtőben pihenhet egy kicsit a tészta.
  5. Az almakarikákat lecsöpögtetés után a tésztába mártjuk, jól megforgatjuk és egyből a forró olajba tesszük, menet közben forgassuk meg, hogy mindkét fele szép halványbarna legyen. Egyszerre csak 3-4 karikát tegyünk sülni, így mindegyikre kellő figyelmet szentelhetünk.

A szóráshoz

  1. Az olajból kiszedett almafánkot egyből forgassuk fahéjas cukorba. Pici hűtés után tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17340
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 10.

Ajánló

Sütőben is érdemes kipróbálni, így még több kalóriáktól menthetjük meg magunkat

Receptkategóriák

Egy majdnem fánkrecept, az almás karika, más néven bundás alma. Ugye milyen furán hangzik, hogy egy sűrű palacsintatésztába forgatott alma a farsangi fánkok sorába léphet, de nézzetek csak rá! Lyukas a közepe, kerek, akár szalagosra is süthető, de mégis könnyedebb, mint egy élesztős fánk.

Hozzávalók

A fánkhoz

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.