r
Nosalty Logó

Nyárias kevert zöldbab csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Nyárias kevert zöldbab csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a masszához

Összesen 697 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a masszához

Összesen 2784 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a masszához

Összesen 140 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    1933 micro
  • β-karotin
    4892 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 697 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    230.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    979 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7038.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    2170 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    2866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1402.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3474 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1517 micro
  • α-karotin
    7730 micro
  • β-karotin
    19570 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3865 micro
Összesen 2784 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    388 micro
  • β-karotin
    982 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a masszához

Elkészítés

Hozzávalók az alaphoz

  1. Ezzel kezdtem: a megtisztított, nem túl apró darabokra vágott zöldbabot, a szintén megtisztított sárgarépákat (nem aprítom ekkor még fel) kettévágjuk, megmossuk.
  2. Egy lábasba tesszük a zúzott fokhagymákkal, ételízesítővel, sóval, felengedjük hideg vízzel, s puhára főzzük.
  3. Majd leöntjük róla a vizet, s hagyjuk kihűlni.
  4. Míg hűl a bab és a répa, elkészítjük a masszát, amivel össze fogjuk keverni őket. Kivajazunk egy 20x31 cm-es jénai tepsit, a maradék vajat majd a felhasználjuk a babos elegyhez.

Hozzávalók a masszához

  1. Egy tálba - amibe majd belefér minden – beleöntjük a tejfölt, beleütjük a tojásokat, a sót, borsot beleszórjuk, a fokhagymát hozzányomjuk, s ezeket alaposan összekeverjük.
  2. Ezután jöhet bele a káposztareszelőn lereszelt virsli, a trappista sajt, a Karaván sajt fele (a sajtokat is a káposztareszelőn reszeltem most), s az egészet összekeverjük, félretesszük, amíg teljesen kihűl a bab és répa.
  3. Ha kihűltek, ekkor aprítjuk fel a répákat (én hosszában félbevágtam, majd karikára, nem túl vékonyra, de nem is vastagra – az a karika, tulajdonképpen félkör lesz). Így a babot, répát hozzáöntjük a masszához, a maradék vajat pici darabokban beletesszük, majd finoman összekeverjük az egészet, szép egyenletesre, beleöntjük a kivajazott jénaiba, elegyengetjük, hogy ez is egyenletes legyen, a káposztareszelőn lereszelt Karaván sajttal megszórom a tetejét (ez nem úgy olvad, mint a Trappista, hogy egyenletesen befedi mindenhol a tetejét, nem olyan folyós, terjedős fajta), s mehet be a sütőbe!
  4. Először 200 fokra állítom, majd 10 perc után leveszem 150 fokra, alsó – felső sütéssel, s készre sütöm, hogy olyan szép színű legyen a teteje! Nem kell neki hosszú idő! Ha kész, kiveszem a sütőből – nem szabad elfelejteni a sütőt kikapcsolni, lezárni! Picit állni hagyom!
  5. Tetszés szerint lehet szeletelni! Nem hatalmas adag – igaz, attól is függ, kinek, mekkora a befogadóképessége, persze, egy nagyobb létszámú családnak lehet duplázni az adagot (így minden hozzávalóból)!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x31
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6470
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.

Ajánló

Ha másnap nem szeretnénk főzőcskézni, akkor is érdemes dupla adagot készíteni, mert melegítve (mikróban vagy lefedve sütőben, hogy ne piruljon a teteje tovább) is nagyon finom, már jól összeértek az ízek! Sőt, még harmadnap is finom, feltéve, ha marad belőle, mert nagyon tud fogyni! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is saját kútfőből származik! Imádom a zöldbabot, most van itt a szezonja - télen fagyasztottból is lehet ugyan készíteni -, s valami nem megszokottat szerettem volna készíteni, viszont valami nagyon finomat! Sikerült mindkét kívánságomat megvalósítani, mert rettenetesen finom lett! Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nem túl macerás! 

Hozzávalók

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a masszához

Címlapról ajánljuk

További cikkek