r
Nosalty Logó

Narancsos-fahéjas trüffelbonbon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Narancsos-fahéjas trüffelbonbon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 1618 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 569 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    135.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1618 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 569 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fehér csokit felolvasztjuk, egy habzsákba tesszük, aminek a végére pici lyukat vágunk, majd a bonbonformába csíkokat húzunk vele, majd hűtőben hagyjuk dermedni.
  2. A tejcsokit elosztjuk 2/3 és 1/3 arányban. Először is a csoki 2/3-ából elveszünk 2-3 kockát, amit félreteszünk. A maradékot felolvasztjuk mikróban, amíg sima nem lesz, majd hozzáadjuk a félretett kockákat (legegyszerűbben így lehet temperálni a csokit). Kikenjük a formákat (lehet ezt ecsettel, én egy kanál hátulját használtam), de vigyázzunk, nehogy az alatta lévő fehér csokis csíkokat elmaszatoljuk, és egy kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy a csoki kitöltsön minden részt, és a levegőbuborékok kiszabaduljanak, hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: a vajat kis lábasban felolvasztjuk, majd tűzről levéve hozzáadjuk az étcsokit, kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad, majd hozzákeverjük a tejszínt, és hozzáreszeljük a narancs héját is. Ha nem elég narancsos az íze, akkor teszünk hozzá 1-2 csepp narancs aromát, de ez elhagyható. Legvégül a fahéjat is hozzákeverjük, és hagyjuk hűlni.
  4. Ha a töltelék lehűlt, a kis formákat megtöltjük az elkészült töltelékkel, de ne teljesen a tetejéig, mert akkor nem fogjuk tudni bezárni a bonbonokat, vissza a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon a töltelék.
  5. Hűtőből kivéve a maradék 1/3 csokit ugyanúgy olvasztjuk fel, mint az előző adagot, majd a bonbonok tetejére húzzuk, ezzel adjuk meg az alját a bonbonoknak, úgyhogy nem kell, hogy tökéletesre sikerüljenek. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megszilárduljon.
  6. A formákból kinyomkodva, kis bonbonos papírokba tesszük őket, ezt nem igazán kell már díszíteni, mivel az elején megtettük.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1176
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 19.

Ajánló

Macerásnak hangozhat az egész (mert az is), de ha egyszer az ember rákapott a munkamenetre, és tudja, mit hogyan kel, akkor utána úgy megy, mit a karikacsapás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonykor felesleges ajándékok helyett én úgy döntöttem, hogy inkább egy doboz bonbont adok mindenkinek, úgyis mindenki az ételnek örül legjobban a mi családunkban. Csináltam vagy 6 különböző féle bonbont (4 napig dolgoztam rajtuk, és még mindig folyamatban van egy), de minden percét élveztem. Viszont még a plafonról is a csokit vakartam a végére, valahogy nem tudok csokival szépen dolgozni.  Na, szóval ez az egyik recept, amit használtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek