r
Nosalty Logó

Mozzarellás sült padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mozzarellás sült padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánhoz

A páchoz

Összesen 381 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánhoz

A páchoz

Összesen 1524 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánhoz

A páchoz

Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3244.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    2453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    1128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5789 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 381 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12977.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    9811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1904.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    4510 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    1802 micro
Összesen 1524 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1019 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A páchoz

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. A padlizsán végeit levágjuk és kissé ferdén, ujjnyi vastagon felszeleteljük.
  2. Mindkét oldalukat egyhén besózzuk és 15 percre félretesszük, hogy levet engedjen.
  3. Az olajat az ecettel, kevés sóval, borssal és az apróra vágott bazsalikommal összekeverjük.
  4. A padlizsánokat letörölgetjük és kevés olívaolajon mindkét oldalát megpirítjuk (2-2 perc), majd egy tepsibe egymás mellé fektetjük.
  5. Tetejüket megkenjük a balzsamecetes páccal. Mindegyikre 1-1 paradicsomkarikát fektetünk. Ezeket is megkenjük a páccal. A tetejüket vékonyra szeletet mozzarellával befedjük.
  6. Előmelegített forró sütőben addig sütjük, míg a sajt a tetejére nem olvad és el nem kezd pirulni. Ez kb. 15 perc.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 399
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 44250
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvégi nagy vendégesség után nem igazán volt kedvem sok időt eltölteni a konyhában. Ez az étel gyorsan elkészíthető és finom. Meleg előételnek, vagy akár főételnek (ahogy nálunk is volt) ajánlom.

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!