r
Nosalty Logó

Mogyorós-karamellás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juditka
Mogyorós-karamellás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

A tetejére

Összesen 1323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

A tetejére

Összesen 5290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

A tetejére

Összesen 377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1432.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 1323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    319.6 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5729.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1372 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2404 mg
  • Nátrium
    1426 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.4 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1285 micro
Összesen 5290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A karamellkrémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük, majd a vizet is hozzákeverjük, fokozatosan.
  3. A lisztet, a keményítőt, a darált mogyorót és a sütőport összekeverjük. Ennek a felét a tojássárgájás masszához adjuk, majd a fehérjehab felét is. Lazán elkevergetjük, hogy ne törjön a hab.
  4. Majd a lisztes keverék másik felét és a fehérjehabnak is a másik felét hozzáadjuk.
  5. Az alján sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük és egyenletes hőfokon sütjük.
  7. A karamellkrémheza cukrot megkaramellizáljuk, ügyelve arra, hogy ne égjen meg.
  8. Felöntjük a tejszínnel (vagy tejjel). Folyamatos kevergetés mellett szirupszerűséget kell kapnunk.
  9. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a csokit és a darált mogyorót.
  10. Mikor kihűlt, konyhai robotgéppel habosra keverjük.
  11. Legvégül a kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük a krémmel. Ha marad belőle, akor az oldalát is bevonjuk.
  12. A tortabevonót elkészítjük, bevonjuk a tortát és darált mogyoróval szórjuk meg a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20122
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorós-karamellás torta
Juditka 9 recept

Boldog 12. születésnapot Réka! Sós mogyoróval készítettem, mert pechemre nem kaptam sótlant. Igyekeztem a só nagy részétől megszabadítani a mogyiszemeket, de lehelet vékonyan maradt rajta. Nem rontotta el. Sőt! A  karamell édes íze és a lágyan sós mogyoró harmonizál egymáshoz.

Hozzávalók

A piskótához

A karamellkrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk