r
Nosalty Logó

Mézeskalács Olgi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Mézeskalács Olgi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 7842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2794 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1259.2 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 7842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd minimum 8-10 órára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk2-3 mm vastagra, és kiszaggatjuk.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.
  4. A mázhoz a tojásfehérjét, ami szobahőmérsékletű legyen, felverjük robotgéppel, közbenfokozatosan hozzákeverjük a porcukrot, és ellenőrizgetjük, jó-e már az állaga.
  5. A mézeseket kedvünk szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10554
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Ajánló

Ebből a mennyiségből kb. 300 db mézes várható (átlagos sütikiszúróval számolva). Ennyi sütihez pedig min. 3 tojásfehérjéből készült máz szükségeltetik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézeskalács Olgi konyhájából
Németi Olga 105 recept

Ez a mézes rögtön puha. Nálunk nagyon megy. Karácsony és húsvét nélkülözhetetlen kelléke.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek