Mézes-almás-zabpelyhes keksz recept

Mézes-almás-zabpelyhes keksz
Mézes-almás-zabpelyhes keksz
28 perc / előkészület: 15 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiam kérte, csináljam meg a zabpelyhes kekszet. Mondván edzésre jár az iskola után, de nem szeretné a gyomrát megterhelni edzés előtt. Könnyebben érzi magát, ha a gyomra rendben van! Valahol ő is hallotta a csoporttársaitól. Ezen ne múljon!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Az ízesítését szeretem, a fűszerrel, meg persze az almával is. Az alma vizelethajtó hatása ismert! A sportban hasznát veszik. A fiam szlogenje: no zabi, helyette zabpihi!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Almás keksz, almás-mézes-zabpelyhes, zabos keksz almával és mézzel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, tojást, mézet, vaníliás cukrot alaposan kikeverjük robotmixerrel, amíg a cukor el nem olvad benne.
  2. A lisztet átszitáljuk, a zabpehelyt, sütőport összekeverjük.
  3. Az almát megmossuk, a héjától megpucoljuk, felszeleteljük igen pici kockákra.
  4. A cukros masszát a lisztes szárazzal összekeverjük, hozzáadagolva az almadarabkákat, végül a fűszerkeveréket.
  5. A sütőt 180 fokra melegítjük, hőlégkavarásra kapcsolva 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35 x 30 x 4 cm
  • költség: 650 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 363
elküldve: 4
receptkönyvben: 77
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ellák
Tésztásfül / Ellák sze, 2014-01-22 18:53

Tisztelt "kokoma"
A cukrot, tojást, mézet, vaníliás cukrot alaposan kikeverjük robotmixerrel, amíg a cukor el nem olvad benne. ( recept 1.) Köszönettel , és jó étvágyat hozzá!
Tésztásfül

kokoma
kokoma sze, 2014-01-22 15:06

Kedves Tésztásfül! Az elkészítés leírásából kimaradt a vaj (vagy csak én vagyok figyelmetlen?). Megörültem, mikor olvastam, de aztán láttam, hogy a hozzávalók között meg ott a 13dkg vaj. Azt is a cukros masszába keverem?

528