Meggyes túrósrétes recept

Meggyes túrósrétes
Meggyes túrósrétes
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vicces dolog ez a főzés, mert néha nagyon el tudja szégyelleni magát az ember, hogy mindenféle raffinált ételeket tud már készíteni, aztán előkerül valami egészen egyszerű és állsz, mint szamár a hegyen.
Szakácsot kerestem éppen az Anna Malomba, egyáltalán nem az első évben, jelentkezett Imre. Meglepődtem, hogy hozzám jelentkezik szakácsnak, amikor saját üzlete van (igaz nem vendéglátó). Imre profi szakács. Próbafőzés...desszert: rétes, de, hogy miért pont rétes, azt nem tudom, mert akkoriban még nagyon vacak réteslapokat lehetett kapni, egyáltalán nem nagy indíttatásunk volt a rétes készítéséhez. (Nagyanyámnál a rétes egésznapos program volt, még a konyhát is átrendezte, hogy körbe lehessen nyújtani a tésztát - pörgős panzióban nincs idő az ilyesmire, akkor már tudtam.
Imre végül természetesen nem jött el hozzám szakácsnak, de megtanított réteslapból rétest készíteni. Attól fogva semmilyen cafrangos, agyongyepált réteslap nem fogott ki rajtam.
A mai réteslapokkal pedig álom dolgozni!
A világ kicsi: Imre ma kecsketejet és sajtot árul a piacomon.

hozzávalók / 4 adag

túrótöltelékhez

a rétesalaphoz

ajánlat

desszert, uzsonna

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-túrós rétes

elkészítés

  1. A töltelékhez villával összetörjük a túrót, hozzákeverjük a tojássárgákatt, cukrot, vaníliás cukrot és a tejfölt.
  2. Megolvasztjuk a vajat.
  3. Vizes, jól kifacsart konyharuhára terítjük a réteslapokat egyesével, a széleit és a hajtáshelyet kenőtoll segítségével megkenjük mindig az olvasztott vajjal és egymáshoz képest 5-10 centire mindig magunk felé eltoljuk, hogy a hajtáshelyek ne essenek egymás fölé.
  4. Egy rúdhoz 3 lapot terítünk, a harmadikat könnyedén befröcsköljük az olvasztott vajjal, búzadarával szórjuk.
  5. A töltelék felét kanalanként rámerjük a tészta felénk eső kétharmadára, össze-vissza halmokba.
  6. Rászórjuk a meggy felét és a konyharuha segítségével magunktól elfelé nem túl szorosra feltekerjük.
  7. A töltelék nélküli harmad körüléri a rudat.
  8. A konyharuháról görgetjük a kivajazott tepsibe.
  9. A másik 3 lapot ugyanígy megtöltjük.
  10. A rudak tetejét olvasztott vajjal megkenjük.
  11. Előmelegített sütőben, nagy lángon pirosra sütjük.
  12. A szeleteléssel várunk, míg valamelyest kihűl a rétes.

statisztika

beküldve:
nézettség: 66 100
elküldve: 12
receptkönyben: 671
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (5)

Adrienn-B.
Adrienn-B.sze, 2012-02-01 14:28

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen réteslapot használsz?
Most néztem, hogy amit vettem, abba 1db vastag van :(

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikósze, 2012-02-01 19:28

a Spar-ban szoktam venni, Adrienn, ha lehet olyat, amelyik nincs hajtogatva, csak rúdban göngyölve.
üdv: Ildikó

dee
deecs, 2010-03-25 04:35

Nagyon izletesnek néz ki.
Milyen meleg legyen a sütő? Hány fok?

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
859