Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-mákos süti mascarponehabbal

Meggyes-mákos süti mascarponehabbal
Meggyes-mákos süti mascarponehabbal
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zseniálisan finom gluténmentes süti, amivel nem kell megvárnod a meggyszezont.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőkeveréket a dobozon található utasítások szerint elkészítjük. Hozzákeverjük a mákot és a lecsepegtetett meggyet.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és készre sütjük.
  3. A hideg tejszínhabot robotgéppel kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a cukorral és pár csepp citromlével, majd összeforgatjuk a felvert tejszínnel.
  4. A megsült meggyes-mákos pitét a mascarponehabbal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 918
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos meggyes kocka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1219
gluténmentes lisztkeverék 400 g
tojás 4 db
vaj 150 g
mák 3 ek
meggy 400 g
mascarpone 250 g
habtejszín 250 ml
porcukor 2 ek
citromlé 3 csepp
porcukor 1 ek