r
Nosalty Logó

Mascarponés-epres kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Mascarponés-epres kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 1436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 7180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.6 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    504 g
  • Telített zsírsav
    243 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4068.1 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    522 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.9 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2570 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 7180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet összedörzsöljük a vajjal. Majd hozzátesszük a porcukrot, a szódabikarbónát. Összeforgatjuk. Ezután adjuk hozzá a tojások sárgáját és fokozatosan a tejfölt. Laza, gyors mozdulatokkal szép egynemű tésztát gyúrunk.
  2. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb. 30 percre. A félretett tésztát egyenként 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk és szintén egyenként, előmelegített 180 C-os sütőben, tepsi hátoldalán 4-5 perc alatt világosra sütjük.

Krém

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral. Ezután egynemű krémmé keverjük a túróval és a mascarponéval. Ezt a műveletetsort érdemes kézi robotgéppel végezni. A krémet félretesszük addig, amíg a megmosott, lecsepegtetett epret 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk.
  2. A kihűlt tortalapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy mindegyik sorban a krém tetejét kirakjuk eperszeletekkel és ezután helyezzük rá a következő tésztalapot.

Tetejére

  1. A kész süteményre egy tálcát helyezünk és nehezéket teszünk rá, hogy a töltelék jól összetapadjon a lapokkal. Ezután bevonjuk csokoládéval.
  2. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd kockákra vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 4463
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 08.

Receptkategóriák

Mascarponés-epres kocka
Lizinka_ 591 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.