Marcipános - epres morzsa recept

Marcipános - epres morzsa
Marcipános - epres morzsa
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt a kedvenc szállodánkban kóstoltuk, és akkor megfogadtam, egyszer én is elkészítem. Ma jött el ennek az ideje. Mivel a vendégek gyakran kérnek el recepteket, a szálloda honlapján emellett még sok más recept is megtalálható (itt).

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-marcipános morzsa, morzsa eperrel és marcipánnal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Összeforraljuk az epret 8 dkg cukorral és az étkezési keményítővel, majd az egészet kiöntjük egy tepsibe, és egyenletesen elkenjük benne.
  3. A lisztet a margarinnal és a maradék 5 dkg cukorral, pici sóval összemorzsoljuk, és a gyümölcskrém tetejére szórjuk.
  4. A marcipánt lereszeljük, összekeverjük a darált mandulával és ezt is a morzsára öntjük.
  5. Sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 527
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
45 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

787