Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangalica csülök pékné módra

Mangalica csülök pékné módra
Mangalica csülök pékné módra
295 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy klasszikus magyaros fogás új köntösben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mangalica csülköt dörzsöljük be sóval, egy csipet cukorral,  fokhagymával, fekete borssal, őrölt köménnyel, és 24 órára a hűtőben pihentessük.
  2. Másnap egy-két üveg barna sörrel alufólia alatt vagy római tálban-jénaiban fél óránként forgatva süssük 140 fokos sütőben 3-4 órát.
  3. Az utolsó órában rakjunk mellé vastagra szeletelt hagymakarikákat, löttyintsük rá egy pici sört, a sózzuk meg a hagymát, és letakarva süssük a sütőben, amíg megpuhul.
  4. Ha a hús is megpuhult, vegyük ki a sütőből, saját levében hűtsük szobahőmérsékletűre, fejtsük le óvatosan a bőrét, szedjük ki a csontját, a levét zsírozzuk le.
  5. A husi levét forraljuk vissza szörp sűrűségűre. A sült csülökhusit vágjuk össze apróbb darabokra, tegyük egy formába, takarjuk le sütőpapírral, és préseljük le egy lapos aljú nehéz tárggyal. Rakjuk hűtőbe, miután kidermedt, vágjuk egyforma formákra.
  6. A bőrt tegyük két sütőpapír közé, tegyünk rá egy másik tepsit, és 180 fokos sütőben süssük meg ropogósra. Ha kihűlt, vágjuk össze apróra.
  7. Készítsünk burgonyapürét tejjel és a hagymáról–csülökről leöntött zsírral. Pirítsuk le a mangoldleveleket egy pár szelet fokhagymával, csipet sóval, kevés reszelt gyömbérrel
  8. Készítsünk lyoni hagymát. Vékonyra karikázott hagymát szedjünk szét gyűrűire, enyhén lisztezzük be, alaposan rázzuk le róla a lisztet, és olajban vagy zsírban süssük ropogósra. Szedjük ki itatóspapírra. Kapcsoljuk le az olajat, és süssük benne aranybarnára vékonyra szeletelt fokhagymát.
  9. A lyoni hagyma nagy részét törjük apróra, keverjük össze a felét a sült fokhagymaszeletekkel, a sült-összevágott  ropogós bőrrel.
  10. Tálalás előtt meleg sütőben melegítsük át a husit, ecseteljük be a mártással, vastagon szórjuk meg a hagyma-bőrkés keverékkel, és rakjuk a frissen pirított mangoldlevelekre.
  11. A pürébe keverjük bele a maradék összevágott lyoni hagymát. Rakjuk a párolt-pirult hagymakarikákat a husi mellé, tálaljunk rá egy kanál hagymás pürét, és díszítsük pár szép lyoni hagyma karikával. Dekoráljuk a tányért a beforralt mártással, amibe keverjünk egy kevés frissen őrölt fekete borsot és pár csepp zsírt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 4 289
elküldve: 2
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Baraka

Mióta szakács: 2013.03.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csülök új köntösben, sült csülök lyoni hagymával, sertéssült pürével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

908
sertéscsülök 1 kg
vöröshagyma 4 nagy fej
fokhagyma 1 fej
barna sör 1.4 l
burgonya 4 db
mángold 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
gyömbér 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
finomliszt 5 dkg
napraforgó olaj 1 dl
tej 1 dl