r
Nosalty Logó

Mandulás-pudingos gyors süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás-pudingos gyors süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    232.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2940.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.8 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1246 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1521 micro
Összesen 4511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

  • 10 dkg tortabevonó (vagy házilag készített csokiöntet: kakaó, víz, kicsi margarin)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával.
  2. Belekeverjük a tojások sárgáját, lazán a lisztet és végül a kakaót.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát.
  4. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  5. Megfőzzük a vaníliapudingot a 4 dl tejben a 20 dkg cukorral.
  6. Amikor a puding langyosra hűlt, belekeverjük a margarint, és az ízlés szerinti mandulaaromát.
  7. A krémet rásimítjuk a megsült és kihűlt tésztára, majd ráöntjük a csokiöntetet (nem kell, hogy egyenletes legyen).
  8. Egy hústűvel vagy fogpiszkálóval mintákat rajzolunk a krémbe. Lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de nem az:) Csak egyszer ki kell próbálni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 21574
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ráérős szombat délután a családomnak sütiehetnéke támadt. Ez az egyik leggyorsabb és egyszerűbb süti, amit össze tudtam dobni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!