r
Nosalty Logó

Mandulás csirkemell besamel mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Mandulás csirkemell besamel mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 21% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 21% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1533 kcal
  • 21% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 21% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 384 kcal
  • 21% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2602.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1533 kcal
  • 21% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk ketté a csirkemellet, majd mindkét felet vágjuk 3 vékony szeletre. Nem szükséges kiklopfolni. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Kevés olajon serpenyőben pár perc alatt pirítsuk oda a hússzeletek mindkét oldalát, utána tegyük tepsibe.
  3. Készítsük el az egyszerű besamel mártást: az olvasztott vajon pirítsuk meg a lisztet, majd öntsük hozzá fokozatosan a tejet, közben célszerű kézi habverővel kevergetni, hogy csomómentes legyen. Sózzuk, borsozzuk a mártást, és lassú tűzön besűrítjük. (Vigyázzunk, gyorsan besűrűsödik!)
  4. Öntsük a mástást a hússzeletekre, a tetejére szórjuk rá a szeletelt mandulát, és kissé nyomkodjuk a mártásba.
  5. 200 fokos sütőben 1 órát süssük, de vigyázzunk, ha a mandulák már túl pirosak, vegyük ki, nehogy megégjenek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 355
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13774
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.

Ajánló

Köretként szinte bármi megy hozzá. Aki szeretné, feldobhatja a besamelt egy kis reszelt sajttal, de véleményem szerint a mandula éppen elég különleges ízt ad neki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az esküvőmön ismertem meg ezt az egyszerű, de úri finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk