Laskagomba pörkölt recept

Laskagomba pörkölt
Laskagomba pörkölt
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen gombából elkészíthető, kivéve a mérges gombát! A mérges gombát arról ismerhetjük föl, hogy az erdő szélén toporzékol és földhöz csapkodja a kalapját.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Galuskával vagy kifött tésztával kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapörkölt, gombapörkölt laskagombából, fűszeres laskagomba pörkölt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A gomba vastag szár részét levágjuk. Folyóvíz alatt alaposan megmossuk, szűrőre tesszük, lecsöpögtetjük, félretesszük.
  2. Az apróra vágott hagymát zsíron megsütjük, beletesszük az őrölt paprikát, belevágjuk a paprikát, paradicsomot, fokhagymát, fűszereket 1-2 percig pirítjuk, közben  többször keverjük.
  3. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt kb. 30 percig pároljuk.
  4. Ezután beletesszük a feldarabolt gombát, készre főzzük.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 60 910
elküldve: 6
receptkönyben: 155
elkészítve: 18/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva v, 2012-06-17 17:07

Elmentettem!!! :-D

Jöhet ezerrel, csodás, guszta, és fincsi:-))
Szép vasárnap délutánt kívánok,végre itt a nyár!! :-))
Éva-Anyóca

193