r
Nosalty Logó

Krémes, sajtos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Krémes, sajtos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

krémes mártáshoz

tetejére

Összesen 748 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

krémes mártáshoz

tetejére

Összesen 2991 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

krémes mártáshoz

tetejére

Összesen 251 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 748 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6081.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    2186 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    1701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    366 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 2991 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

krémes mártáshoz

tetejére

Elkészítés

krémes mártáshoz

  1. A vajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, majd beletesszük a lisztet, és kicsit átsütjük benne. Ezután felöntjük tejjel, és folytonos keveréssel besűrítjük. Az így elkészült sűrű besamel mártást félretesszük, és teljesen kihűtjük. Amíg hűl a mártás, a száraztésztát, bő, enyhén sós vízben kifőzzük.
  2. A kihűlt besamel mártáshoz hozzáöntjük a tejszínt, és simára keverjük. A mozzarella sajtot apró kockákra vágjuk, és a reszelt trappista sajttal együtt a tejszínes mártáshoz adjuk. Ezután belekeverjük a leszűrt és jól lecsepegtetett kifőtt szarvacska tésztát.
  3. Ezt a sajtos-mártásos tésztát kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, és elegyengetjük a tetejét.
  4. Kevéske vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A tepsiben várakozó tésztát megszórjuk a pirított zsemlemorzsával és a reszelt sajttal, majd a sajt tetejére itt-ott vajdarabkákat teszünk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, és langyosan tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 320
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 58490
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes, sajtos tészta
Lizinka_ 591 recept

Ez az újragondolt krémes állagú, sajtos tészta sokkal ízletesebb, mint a sajttal és tejföllel készített hagyományos változat!

Hozzávalók

krémes mártáshoz

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!