Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes csirkemell burgonyaágyban

Krémes csirkemell burgonyaágyban
Krémes csirkemell burgonyaágyban
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy amerikai receptes oldal hírlevelében érkezett a recept. Annyira sokat ígérőnek tűnt már első olvasásra, hogy azt hiszem, csak egy nap telt el, és elkészítettem. Nagyon finom! Csak így tömören :)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyával rakott csirkemell, rakott hús, burgonyával rakott hús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, félbevágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. (Aki úgy szereti, főzheti héjában is.) Hagyjuk kissé kihűlni, majd vékony karikákra felvágjuk.
  2. Amíg fő a burgonya, elkészítjük a húst és a szószt. A csirkemellet apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat, beletesszük a húskockákat, és addig pirítjuk fedő nélkül, amíg az kifehéredik teljesen.
  3. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra.
  4. A vajat egy másik (viszonylag nagy) edényben kiolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, amit alacsony hőfokon kissé megpirítunk. Kb 1-2 perc. Levesszük, beleöntjük a tejet, elkeverjük, ízesítjük sóval, borssal, visszatesszük a tűzre, és kevergetve hagyjuk, míg felforr.
  5. Hozzáadjuk a megpirult csirkemellet, a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, 50 g sajtot, és óvatosan összeforgatjuk.
  6. Egy 23 x 33 cm -es tepsit, tűzálló tálat kivajazunk, és a fele mennyiségű burgonyaszeleteket sorban beletesszük. Ráöntjük a krémes húst, és befedjük a maradék burgonyával.
  7. Alufóliával lefedjük, betesszük a sütőbe, így sütjük 30 percet. Ezután eltávolítjuk a fóliát, ízlés szerinti mennyiségű reszelt sajttal megszórjuk, visszatesszük a sütőbe, és aranyszínűre sütjük.
  8. Friss, ropogós salátát ajánlok hozzá, amire öntet sem kell.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x33 cm
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 20 913
elküldve: 11
receptkönyvben: 505
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

892
csirkemell filé 2 db
olívaolaj 2 ek
vaj 120 g
finomliszt 70 g
2 teáskanál
fehér bors 1 teáskanál
tej 720 ml
vöröshagyma 180 g
sajt 100 g
burgonya 1.7 kg