Kolbászos kifli recept

1 adag
866
kcal
Kolbászos kifli
Kolbászos kifli
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégváró falatoknak készült. Úgy kellett megmenteni a család elől, hogy maradjon belőle a vendégeknek is. Különlegesen akkor finom, ha a kolbászt, amit beleteszünk, apu csinálta.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

Sörkorcsolyának is szokták hívni az ilyen sós, apró sütiket. Természetesen egy finom, lágyan gyöngyöző sört ajánlanék utána.
Kitöltés után a pohár külső oldalán keletkező páralecsapódás finoman legördülő vízcseppekben végződik - a megfelelő hűtés után.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kolbászos kifli, töltött kifli, sós töltött kifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meleg tejben feloldjuk a cukrot, és az élesztőt megfuttatjuk benne.
  2. A lisztet a tojással és a felolvasztott vajjal, a felfuttatott élesztővel, 2 mk sóval  és 1-1,5 dl vízzel összegyúrjuk, amíg az edény falától el nem válik.
  3. Egy órát kelesztjük, kb. a duplájára fog nőni.
  4. Lisztezett deszkán 0,5 cm vékonyra kunyújtjuk.
  5. kb. 10x10 cm-es kis kockákra vágjuk éles késsel.
  6. A kis kockák egyik sarkára felszeletelt kolbászkarika felét, majd rá fél kiskanál tejfölt, és egy csipet reszelt sajtot halmozunk.
  7. Behajtogatjuk, hogy kis kiflicskéket kapjunk.
  8. Egy tojással tetejüket kenőtollal megkenjük, őrölt köménnyel megszórjuk.
  9. Kivajazott, kilisztezett tepsiben 15 percig kelesztjük, majd aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x35x2 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 402
elküldve: 3
receptkönyben: 141
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

Hozzászólások (3)

mehjul
mehjulsze, 2011-07-06 16:03

Köszi a receptet. Nagy siker volt! Én apósom névnapjára csináltam a férjemmel közösen. Nekünk a magasabb hőfok vált be jobban (lehet, hogy sütője válogatja), Viszont több kolbászt és kevesebb sajtot tettünk hozzá, a kolbászt morzsolva, mert friss volt. Legközelebb azt tervezem, hogy összekeverem a kolbászt, a sajtot és a tejfölt, úgy teszem bele. Nagyon jó recept, remélem a többi kísérletedet is megosztod!

Kuktalány
Kuktalányp, 2011-03-18 10:02

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Anyukám igazi konyha tündér, és még sosem fordult olyan elő, hogy ő kér tőlem receptet, inkább fordítva. De végre eljött a nagy pillanat. Azt hiszem ez mindent elárul :-)
A fél rúd kolbász amúgy rengeteg, én kb. 10-20 cm-es darabból oldottam meg.
ja és kezdőknek: vagy 10x10 cm-es kockára vágjátok, de akkor azt még átlósan vágjátok el, hogy kis háromszöget kapjatok, és úgy tekerjétek fel, vagy sokkal kisebb négyzeteket vágjatok, mert én az első 2 darabot ekkorában készítettem, és akkorák lettek, mint a boltban kapható vizes kifli. Én vendégváró falatkáknak szántam, ezért jócskán lecsökkentettem a méretét..
És még egy tanács: ne essetek kétségbe ha oldalt látod, hogy mindjárt kifolyik tejföl, kiesik a kolbász, mi lesz vele mire megsül.. Nem fog! Nem baj ha az oldalán jobban szét van nyílva a kifli, mint a képen...

Ja, és nehogy 250 fokon süssétek!!! Én így tettem, és kb. 10 perc alatt majdnem megégett..(Nálam mondjuk az a max. hőfok) Aggódtam is, hogy nyers marad a közepe.. 180-200 foknál több nem kell, nem baj ha 20-25 perc alatt sül meg.

Stella
Stellasze, 2011-03-23 20:37

 Örülök,hogy sikerült elkészíteni,persze mindenki úgy készíti ahogy Neki jobb.
Nincs két egyformán sütő -sütő és nincs két egyformán főző szakács.
Az-az igazság,hogy néha csak úgy találomra készítem az ételeket,mármint az adagokat és amikor beírom ide akkor kell kb. kitalálnom,hogy mennyi a mennyi.
Az ételnek is a próbája a kóstolás ,a receptnek pedig annak elkészítése.
Még egyszer csak gratulálni tudok és további jó főzőcskézést kívánok!

Legfrissebb cikkek

Lássuk a pulykát!
Lássuk a pulykát!
Már túl vagyok egy pulykasütésen, de karácsonyra újra nekiveselkedem, bár nálunk eddig nem szerepelt pulyka az ünnepi menüben.
866