Kínai sült tészta recept

1 adag
666
kcal
Kínai sült tészta
Kínai sült tészta
receptkönyvben hozzászólások (127)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már meguntuk azt, hogy minden alkalommal kínai büfébe kelljen járni, ha megkívánjuk a sült tésztát. Ezért találtam ki ezt az otthon elkészíthető roppant egyszerű módosított változatot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nem muszáj a meghatározott mennyiségeket használni. Egy-egy zöldségből lehet több vagy akár kevesebb is. A csirkehús  nélkül is istenien finom! :)

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spagetti csirkével és szójaszósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét előző este felcsíkozzuk és jól befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk.
  2. Megfőzzük a tésztát.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát nagyobb darabokra, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a gombát pedig felnegyedeljük.
  4. A húst megpirítjuk egy kevés vaj és olaj keverékében.
  5. Kiszedjük és félretesszük a húst, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket, kevés sóval, cukorral és szójaszósszal ízlés szerint ízesítjük. A zöldségeket finom ropogósra pirítjuk (nem kell teljesen megpuhulniuk).
  6. Kisebb adagokban rátesszük a tésztát a zöldségekre és tovább ízesítjük a szójaszósszal.
  7. Tányérra szedjük és a már megsütött hússal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 359 259
elküldve: 103
receptkönyben: 5 954
elkészítve: 183/276
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabina

Mióta szakács: 2009.01.07.
13 recept

Hozzászólások (127)

Ancsocska
Ancsocskah, 2014-03-24 13:25

Csirke és wok fűszerkeverék nélkül, sok sok szójaszósszal, napraforgó helyett szezámmag olajjal és plusz karalábéval: isteni!! új családi kedvenc :)

chiva
chivak, 2014-03-18 20:03

A "pirított" erre nem igazán illik. Én úgy csinálom, hogy hotpan-ban vajon pirítok hagymakarikát, majd káposztacsíkokat, répát, stb, majd csirkemellet. Sóval, borssal fűszerezem, kiszedem. Majd spagettit pirítok vajon szép barnára. Aztán felengedem vízzel, hogy ellepje, sózom, adok hozzá szójaszószt. Amikor már majdnem puha, visszarakom mellé a zöldségeket és a csirkét, készre főzöm /párolom.

bcsaba73
bcsaba73v, 2013-08-04 18:54

Azért arra kíváncsi lennék ez mégis mitől "sült" tészta?
Én kevés olajon lepirítom szép barnára a spagettit lábosba miután kettétörtem,utána főzöm,vagyis inkább csak párolom,közben locsolgatom szójaszósszal. Teljesen más az íze a pirított tésztának,nekem ez így ránézésre "zöldséges milánóira" hasonlít. :))

KittusCa
KittusCasze, 2013-07-17 14:13

Én vendégségben ettem először ilyet, nagyon ízlett. Aztán egyik nap elkezdtem keresgetni itt, a Nosalty-n és rábukkantam a receptedre, majd másnap el is készítettem.
Köszönöm a receptet! Imádom! :)

Pet1988
Pet1988p, 2012-11-23 21:11

Valaki tudna bban segíteni, hogy hol tudok wok fűszereket venni?! (kezdő szakács -vagy mi--- volnék:)) Köszönöm!!

PiriButyok
PiriButyokh, 2012-12-10 16:11

Szia!

Szerintem szinte az összes nagyobb boltban lehet venni (fűszerkeverékek között). Hétvégén én egy kis üzletben is találtam ilyet.

Butyok

Pet1988
Pet1988h, 2012-12-10 16:13

Kedves Bütyök!

köszönöm, akkor biztosan rossz helyen vásárolok... sajnos nem jött velem szembe semmi "wok fűszerkeverék" feliratú cucc :(
Köszönöm, szép napot!

lord3436
lord3436k, 2013-03-05 11:59

-KOREAI ÉS JAPÁN ÉLELMISZERBOLT Budapest 1025 Kapy utca 52 azt olvastam róla hogy jó hely.

-Ázsia Bt. Vámház körút 5. (Pipa utca és Vámház körút sarka) én ide szoktam járni millió fűszer, fűszerkeverék, teák, eszközök, szószok, mártogatók, friss fűszerek is vannak, és még sorolhatnám.
A honlapjukon fent van mi mindent árulnak:)...az áraik is tök elfogadhatóak és nem csak kínai, fűszereket fűszerkeverékeket árulnak. van indiai, afrikai fűszerkeverékük is nem is egy féle:)

Pet1988
Pet1988k, 2013-03-05 12:01

lord3436, imádlak, köszönöm! A Vámház krt.-i nagy egyetemen tanulok, magamtól is eszembe juthatott volna!!! :DD Köszönöm!

lord3436
lord3436k, 2013-03-05 13:58

Nagyon szívesen!:)

Én is pár éve találtam amikor még a csarnok alsó szintjén volt, mielőtt kiköltöztek volna a nagyobb boltba. Ha valamit nem találsz akkor mindig van ott valaki aki segít. A fűszerek betűrendben vannak de pl a wok fűszerkeverék kínai wok fűszer keverék néven fut szóval meg kellett kérdeznem merre is van:D...annyira sok dolog van ott, hogy jó párszor kérdeztem főleg az elején:D...

vickcsi
vickcsih, 2012-11-19 12:51

Valaki adna nekem valamilyen támpontot, hogy kb. melyik fűszerből mennyi kell bele? (cukor, só, wok fűszerkeverék, szójaszósz) Csak mert ugye nem mindegy, hogy egy csipet, vagy egy kanál :)

meli0110
meli0110h, 2012-10-29 19:23

A tésztát nem kell pirítani. (Csak a mellé kevert zöldségeket.) A kész spagettit kell a zöldségekhez keverni, majd a sötét szójaszósszal meglocsolni + porcukor + na-glutamát vagy egy kevés só. Mi így szeretjük!

katianyu1
katianyu1h, 2012-10-15 18:52

Én spagetti helyett cérnametélttel készítettem. A nyers tésztát sütőben megpirítottam és utána főztem ki. Sokkal finomabb az íze és nem lehet szétfőzni.

Akugawa
Akugawah, 2012-10-15 09:53

Amiért ez nekem nagyon tetszik: a variációs lehetőségek végtelenek. Kínai tésztával ugyanúgy készíthető mint bármilyen más száraztésztával, az ízek gazdagíthatók halszósszal, gyömbérrel, gombákkal, stb.

szipka
szipkacs, 2012-07-12 13:05

Tavaly találtam meg ezt a receptet, azóta minden hónapban egyszer ( most is ez az ebéd) biztos az asztalon van, egyszerűen megunhatatlan.

PetyusMaci87
PetyusMaci87p, 2012-05-04 17:14

1-2 hónapja vacsorára leptem meg vele a kedvesem, imádjuk a keleti konyhát, azon belül is a thai csirkét. Elkészítettem, azt a szintet nem üti meg amit magas lángon wokban csinálnak, hozzátenném talán pont ezért, viszont így is ütött. Nagyon finom! Köszönet érte!

aviva87
aviva87cs, 2012-04-26 14:31

Eljött az ideje, hogy újra elkészítsem, már olvasztom is ki a csirkét.
Azért szeretem nagyon ezt az ételt, és főleg ezt a receptet, mert egyszerű, mégis finom, és és sokféle módon lehet variálni. Én pl. répát nem szoktam beletenni, mert valahogy nem igazán szeretem, viszont készítettem már nem csak csirkével, hanem kacsával, marhával is, most majd rákkal szeretném kipróbálni, mert itt a közeli kínai büfében olyat is árulnak, és az is nagyon jó, hát akkor már miért ne csinálnám meg én magamnak? :)

Edit Molnár
Edit Molnárk, 2012-04-17 13:10

Köszi a receptet ma volt a napja, hogy meg főztem a családomnak, már régóta készültem rá de ma el jött az ihlet és lám még sikerem is lett vele. :)

Shephard
Shephardk, 2012-03-27 17:46

Helló, épp most lett kész :) Szerintem a spagetti nem illik a kínaihoz, de most én is ezt használtam, mert költözés közben vagyok, fel kell élni a raktárat, legalábbis egy részét :) A húst elhagytam, több gombát tettem bele, nagyon finom lett, az illata pedig mennyei :) Köszönöm a receptet :)

Szilviaa
Szilviaap, 2012-01-27 12:35

Én is e recept szerint csinálom, annyi változtatással, hogy a tésztát előtte sütőben olaj nélkül egy sütőpapíron szétterítve megpirítom, annyira csak, hogy szép barnás színt kapjon. Aztán megy át a pirult tészta a serpenyőbe, és mindig csak egy kevés vizet öntök alá, kavargatom, fűszerezem közben. És amikor már puha, akkor adom hozzá a recept szerint elkészített zöldségeket, és húst vagy sonkát.
Én is teszek hozzá egy kis citromlevet is.
Nagyon finom, az egyik kedvencünk lett.:)) Köszönöm!
Most olvastam, hogy néhányan megbolondítjátok egy kis szezámmaggal, vagy szezámolajjal. Most készül épp, és úgy döntöttem, hogy én is kipróbálom úgy is.:))

sweetmate4you
sweetmate4youszo, 2011-12-31 09:13

Szia Szabina! Szerintem a recept kituno,mar sok fajtat ettem a vilag kulonbozo orszagaiban, akinek nem tetszik fozzon maganak kulonbet vagy menjen el egy kinaihoz es egye meg az ottanit. Azt sem tudja,hogy milyen alapanyagokbol keszul es milyen konyhaba es utana miert van harom napig hasmenese.:(
Tovabbi sok sikert es Bekes Boldog Uj Evet Kivanok Stuttgartbol!!! Sonja

Rorycyca
Rorycycak, 2011-10-25 19:11

Én nem sűrűn szoktam az ételekbe gombát főzni. Melyik a jobb, hogy ha veszek konzerv gombát vagy pedig a zöldségesnél frisset és azzal készítem el? :)

lizureka
lizurekap, 2011-08-26 11:06

Megcsináltam, de csak fél adag tésztával, és isteni lett. Sokkal jobb, mint amit a kínaiban szoktam enni. Köszi a receptet.

TimusTimus
TimusTimusp, 2011-08-12 08:38

Nagyon finom, nem bírtam ki a tányér szedésig, a "kaszrojból" ettem! (Mivel megkóstoltam, és kóstoltam-kóstóltam-kóstoltam....-> jól lakásig!)
Bár én grill fűszert használtam., és újhagymát! Meg csirkecombfilét, mert az nekem jobban bejön!
psychobiyu ! szerintem az kell bele, anélkül nem igazi!

psychobiyu
psychobiyuk, 2011-08-09 10:58

én azt szeretném kérdezni,hogy a szójaszósz mindenképp szükséges?

jkerekes8
jkerekes8sze, 2011-08-03 14:35

Persze, hogy más...igazi akkor lenne, ha igazi kínai igazi kínai alapanyagokból (és fűszerekből) Kínában készítené el. :-)
Valójában, amit itthon a kínai büfékben (kínai szakácsok) készítenek, a kínaiak meg sem eszik, mert szerintük az nem valódi kínai! Itt ugyanis módosítják a magyarok ízléséhez.
Pár éve néhány kínai vendég jött hozzánk, és mi magyaros ételekkel kedveskedtünk nekik (gulyás, palacsinta...stb...), de biztos, ami biztos alapon hozattunk a kínai büféből kaját, ha véletlen nem ennék meg a magyart. Hát, csak turkálták a büfés kaját, azt mondták, nem sok köze van a kínaihoz, ellenben a magyar étel nagyon Ízlett nekik! Néhány dolog, amivel az "eredeti kínaihoz" közelíthetünk:
1. A zöldségeket sose főzik/párolják szét, hirtelen pirítják le, roppanós marad.
2. Fokhagyma, gyömbér, csili, szójaszósz (ők inkább ezt használják, és nem a sót!), halszósz, osztrigaszósz, rizsecet...ezek a főbb fűszerek, ízesítők, ja és a kedvencem :a szezámolaj!
3. Szinte minden ételükben a sós, édes, savanyú, csípős egyensúlyára törekszenek, ezért legtöbbször mind a 4 ízből tesznek az ételekbe.
Amikor a kínaiakkal együtt mentünk el Bp-en "igazi kínai" étterembe, nekünk, magyaroknak másik ételt hoztak, amire a kínaiak csak fintorogva mutogattak. Legközelebb már mi is azt ettük, amit ők, és úgy, ahogy ők, az asztalközépről szedegetve. Egész más kultúra,más ízvilág, az biztos. De én is jobban kedvelem az "igazi kínait", mint a magyarosítottat!

jakab65
jakab65k, 2011-08-02 17:46

Ne haragudj de ennek túl sok köze nincs ahhoz ahogy hívod,persze ettől lehet jó,de az eredeti teljesen más.

jkerekes8
jkerekes8h, 2011-08-01 21:11

Ha valaki szereti az igazán csípőset, akkor a következőt javaslom, ez igazán "kínaias" módi:
mielőtt az egész folyamatot elkezdjük, a wokban (vagy a serpenyőben) egy kevéske olívaolajon (vagy napraforgó-olajon, mindegy) 2-3 szárított csili-paprika darabot megfuttatunk. Átható, isteni finom illata lesz a sült paprikának! Ezt egész forrón kell csinálni, de óvatosan, mert pattoghat is a paprika, keverjük közben állandóan a fakanállal. Addig csináljuk, amíg az egész csili szinte fekete nem lesz. Az ázsiaiak is így készítik, láttam. Majd kivesszük a paprikát, amit majd a legvégén apróra tördelve, vágva rászórunk az ételre. Közben az olaj, amiben sült a csili, elég csípős, de ezt felhasználva folytathatjuk a zöldségek pirítását. Én több csilit is lesütök egyszerre, mert napokig eláll, és annyira jellegzetes ízt ad, főleg az ilyen, ázsiai beütésű életeknek. De vigyázat, ez tényleg nagyon ütősen csíp.

rega
regav, 2011-07-10 23:06

Sziasztok! imádjuk a kínai kaját, én husi nélkül szezámmagos csirkével csinálom. isteni! A párom és a fiam kedvence nem győzöm csinálni! a kettő együtt nagyon laktató! köszi a receptet!  

Fonott Kalács
Fonott Kalácsv, 2011-07-10 12:43

Nagyon finom!! Én nem tettem bele se gombát, se csirkét, mert egyik se volt otthon, viszont annál több répát, vöröshagymát, fokhagymát, és szójaszósz helyett tömlős sajtot kevertem össze kefírrel. Így is nagyon jó lett, köszi a receptet :D

Tévésámán
Tévésámánszo, 2011-06-11 17:40

Egy szó mint száz... Mind1 hogy kínai vagy nem - imádok minden tésztás ételt :D

marcsa1
marcsa1v, 2011-05-01 07:46

Ez a recept egyszerű de nagyszerű! Az a jó benne, hogy variálható. Mi húsvét után a maradék sonkát tettük bele húsi gyanánt s úgy is nagyon finom volt. Mindig úgy készítjük éppen mi van a hűtőben de eddig mindig nagyon finom volt. Mióta felfedeztük hetente egyszer legalább elkészítjük.

szupermari
szupermarics, 2011-04-28 14:46

Mióta elkészítettem, kb fél éve azóta 2 hetente biztos hogy meg kell csinálni annyira szeretjük. Nagyon köszönjük a receptet. Én mondjuk a gombát kihagyom, és dupla adag húst pakolok hozzá, de biztos hogy eredetileg is tökéletes.

narno
narnok, 2011-03-15 15:04

Kedves Szabina!Ma elkészítettem, isteni lett!Köszönöm hogy megosztottad velünk!Ilyen lett!:)Bár én készítettem hozzá kínai szezámmagos csirkét!Laktató mindkettő!Üdv: narno

karolina.viragh
karolina.viraghszo, 2011-01-22 17:48

Húúúú, nagyon köszi a receptet!!!!! Elég bizarr volt a kinézete, nekem sokkal sötétebb lett mint a fényképen, de ez szerintem a szójaszósz intenzitása miatt van (indiából származó, nagyon különleges ketchup állagú amit használok, Culinaris-ban kapható, javaslom!!!). A férjem nem szokott nagyon dicsérni semmit és a kinézete miatt féltem, hogy nem fog neki tetszeni. De legnagyobb meglepetésemre és örömömre csupa jó szóval illette, hyog nagyon ízlik neki. Én szeretem, ha a tlsztán kívül sok egyéb van rajta, ezért több zöldséget tettem rá, a húsból viszont az előírtat. Legközelebb a húsból is többet csinálok, ez tuti rendszeres vendég lesz az asztalunknál. Nagyon köszi!

RMelinda
RMelindaszo, 2011-01-15 22:35

En mar soxor megcsinaltam ezt a tesztat es oromomre a 3 eves kislanyomnak es a 70 eves nagymamamnak is nagyon izlett!Koszonom szepen!!!

bcsaba,ha megengeded:pici olajat kell rakni a teszta fozovizebe es akkor nem ragad ossze.
Udv

dynavagyok
dynavagyokszo, 2011-01-08 00:19

Csaba: Gondolom azzal, h nem főzöd meg 100%-osan teljesen puhára (mint ahogy tegnap én is jól túlfőztem:)), és akkor nem lesz olyan masszás az egész. Bár a hűtőben állás jót tett neki, a pasimnak is ízlett (pedig úgy kezdte, h "tudod, h én a rizses kínai ételeket szeretem..." :P)

bcsaba73
bcsaba73p, 2010-12-10 16:43

Mivel lehet kiküszöbölni,hogy a tészta ne ragadjon annyira össze?

alex2000.mezei
alex2000.mezeih, 2012-10-15 11:44

Helló Bcsaba! Az egyik -alapvető - módszer tényleg az, ha nem főzöd túl a tésztát. Viszont az is jó megoldás, ha főzéshez egy kis olajat teszel a főzővízbe, vagy egy mási megoldás az, ha főzés után hideg vízzel leöblíted a tésztát. Jó étvágyat !

Legfrissebb cikkek

8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
Mindannyian igyekszünk minél egészségesebb ételeket fogyasztani. Kérdés, hogy valóban egészségesen fogyasztjuk-e őket! Itt van pár meglepő tipp arra, hogy tényleg így van-e.
7 cukormentes csokis süti a hétvégére
7 cukormentes csokis süti a hétvégére
Süteményt a hétvégére? Csokisat? Cukormenteset? Íme 7 recept, ahol mindez egyszerre teljesül!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
666