Kimaradt tojásfehérjéből készült fehér piskóta recept

Kalória?
Kimaradt tojásfehérjéből készült fehér piskóta
Kimaradt tojásfehérjéből készült fehér piskóta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt ki a múltkor is tojásfehérjém már nem először, és én nem szeretek kidobni semmit. Elővettem egy ősrégi süteményes könyvet (ennek nincs külön írója, csak valaki, aki összegyűjtötte), és ott találtam. Azóta így használom el a kimaradt tojásfehérjét, és nagyon finom, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nekem volt itthon lekvárom, így kettévágtam, mikor kész lett a tészta és megkentem vele, a sütés előtt egy kis vaníliacukrot tettem még a tetejére, és a végén egy kis porcukrot, de önmagában is finom. Ez, amit a képen láttok két tojásfehérjéből készült. Így ismét nem kellett kidobni semmit :-)

hozzávalók / 2 adag

A tésztához (a mennyiség tojásfehérjénként értendő)

A tetejére

ajánlat

Az ár/fő-nél egy tojásfehérjével számoltam, de lehet így is sokat írtam, vegyétek úgy, az áram is benne van. Két tojásfehérjéből -ami a képen is látható- tíz olyan szelet jött ki.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehér piskóta, piskóta, piskóta tojásfehérje felhasználására
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket habnak felverjük, hozzáadjuk a cukrot, amivel fényesre verjük.
  2. Beleszitáljuk a a lisztet, és végül a langyosra olvasztott vajjal elkeverjük.
  3. Ízesíthetjük most vaníliás cukorral vagy reszelt citromhéjjal.
  4. Egy kivajazott, lisztezett kisebb formába tesszük, és lassú tűznél megsütjük. Bármilyen krémmel megtölthetjük.
  5. Ha kihűlt (és nem töltöttük) szeletekre vágjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 60 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 984
elküldve: 2
receptkönyben: 170
elkészítve: 5/15
Facebookon megjelent: -

szakács

kinguci1983

Mióta szakács: 2012.06.27.
36 recept

Hozzászólások (2)

bakfitty
bakfitty v, 2012-08-26 15:17

Praktikus felhasználása a maradék tojásfehérjének,gratulálok! Én kukoricalisztet szoktam hozzá keverni, és akkor szép sárga lesz. De abba egy kis szódabikarbónát is keverek, s keményebb lekvárt pötyögtetek a tetejére, hogy ne legyen nagyon száraz. Vagy lekvárral megkenem, ahogy te is! :-)

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 h, 2012-08-27 07:46

Szia!
Köszönöm szépen! Valóban jó hogy fel lehet mindent használni, és a tetejébe még finom is az eredmény. A te verziód is biztos jó, de nekem ez már bevált ezt alkalmazom most. A visszajelzést is köszönöm mindig jól esik. Semmit se szeretek kidobni, sőt! Mindig nézem mit hogy lehet alkalmazni, a mai világban amúgy is muszáj zsonglőrködni. További jó sütés-főzést!

Legfrissebb cikkek

Top 13 fűszeres husi 300 kcal alatt
Top 13 fűszeres husi 300 kcal alatt
Dobjuk fel húsételeinket változatos fűszerekkel, hiszen a fogyókúra idején sem kell lemondanunk a karakteres ízekről!
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójamentes étrend egyszerűnek tűnhet, hiszen a hagyományos magyar táplálkozásban nem gyakori alapanyag a szója. A bökkenő csak az, hogy élelmiszereinkben viszont igen.
Illatos ratatouille levendulával
Illatos ratatouille levendulával
A Konyhafőnök mai adásában a versenyzőknek alkalma nyílt arra, hogy összemérjék lecsófőző tudásukat - akár francia megfelelőjét is választhatták. Ismered a ratatouille-t?
190