Kimaradt tojásfehérjéből készült fehér piskóta recept

1 adag
190
kcal
Kimaradt tojásfehérjéből készült fehér piskóta
Kimaradt tojásfehérjéből készült fehér piskóta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt ki a múltkor is tojásfehérjém már nem először, és én nem szeretek kidobni semmit. Elővettem egy ősrégi süteményes könyvet (ennek nincs külön írója, csak valaki, aki összegyűjtötte), és ott találtam. Azóta így használom el a kimaradt tojásfehérjét, és nagyon finom, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nekem volt itthon lekvárom, így kettévágtam, mikor kész lett a tészta és megkentem vele, a sütés előtt egy kis vaníliacukrot tettem még a tetejére, és a végén egy kis porcukrot, de önmagában is finom. Ez, amit a képen láttok két tojásfehérjéből készült. Így ismét nem kellett kidobni semmit :-)

hozzávalók / 2 adag

A tésztához (a mennyiség tojásfehérjénként értendő)

A tetejére

ajánlat

Az ár/fő-nél egy tojásfehérjével számoltam, de lehet így is sokat írtam, vegyétek úgy, az áram is benne van. Két tojásfehérjéből -ami a képen is látható- tíz olyan szelet jött ki.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehér piskóta, piskóta, piskóta tojásfehérje felhasználására
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket habnak felverjük, hozzáadjuk a cukrot, amivel fényesre verjük.
  2. Beleszitáljuk a a lisztet, és végül a langyosra olvasztott vajjal elkeverjük.
  3. Ízesíthetjük most vaníliás cukorral vagy reszelt citromhéjjal.
  4. Egy kivajazott, lisztezett kisebb formába tesszük, és lassú tűznél megsütjük. Bármilyen krémmel megtölthetjük.
  5. Ha kihűlt (és nem töltöttük) szeletekre vágjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 60 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 113
elküldve: 2
receptkönyben: 166
elkészítve: 4/14
Facebookon megjelent: -

szakács

kinguci1983

Mióta szakács: 2012.06.27.
36 recept

Hozzászólások (2)

bakfitty
bakfittyv, 2012-08-26 14:17

Praktikus felhasználása a maradék tojásfehérjének,gratulálok! Én kukoricalisztet szoktam hozzá keverni, és akkor szép sárga lesz. De abba egy kis szódabikarbónát is keverek, s keményebb lekvárt pötyögtetek a tetejére, hogy ne legyen nagyon száraz. Vagy lekvárral megkenem, ahogy te is! :-)

kinguci1983
kinguci1983h, 2012-08-27 06:46

Szia!
Köszönöm szépen! Valóban jó hogy fel lehet mindent használni, és a tetejébe még finom is az eredmény. A te verziód is biztos jó, de nekem ez már bevált ezt alkalmazom most. A visszajelzést is köszönöm mindig jól esik. Semmit se szeretek kidobni, sőt! Mindig nézem mit hogy lehet alkalmazni, a mai világban amúgy is muszáj zsonglőrködni. További jó sütés-főzést!

Legfrissebb cikkek

Vége a szalonnafüstölésnek egy kínai városban
Vége a szalonnafüstölésnek egy kínai városban
Befellegzett a hagyományosan füstölt húsos szalonnának a délnyugat-kínai, több mint 32 milliós Csungking város területén, a tiltást környezetvédelmi okokkal indokolták.
9 húsos rakott zöldség 500 kcal alatt
9 húsos rakott zöldség 500 kcal alatt
Nagyon szeretem a rakott zöldségeket, változatosak, színesek, feldobják a borongós hangulatot. Készítsétek el őket húsos egytálételként,és máris kész a kiegyensúlyozott ebéd!
190