Kimaradt tojásfehérjéből készült fehér piskóta recept

Kimaradt tojásfehérjéből készült fehér piskóta
Kimaradt tojásfehérjéből készült fehér piskóta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt ki a múltkor is tojásfehérjém már nem először, és én nem szeretek kidobni semmit. Elővettem egy ősrégi süteményes könyvet (ennek nincs külön írója, csak valaki, aki összegyűjtötte), és ott találtam. Azóta így használom el a kimaradt tojásfehérjét, és nagyon finom, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nekem volt itthon lekvárom, így kettévágtam, mikor kész lett a tészta és megkentem vele, a sütés előtt egy kis vaníliacukrot tettem még a tetejére, és a végén egy kis porcukrot, de önmagában is finom. Ez, amit a képen láttok két tojásfehérjéből készült. Így ismét nem kellett kidobni semmit :-)

hozzávalók / 2 adag

Ahány tojásfehérje annyiszor:

  • 2 dkg cukor
  • 3 dkg liszt
  • 2 dkg vaj (vagy 1 dkg zsír)
  • ízlés szerint citromhéj

Lehet tenni a tetejére:

  • vaníliás cukor
  • meg is lehet tölteni bármilyen krémmel (de ez elhagyható)

ajánlat

Az ár/fő-nél egy tojásfehérjével számoltam, de lehet így is sokat írtam, vegyétek úgy, az áram is benne van. Két tojásfehérjéből -ami a képen is látható- tíz olyan szelet jött ki.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehér piskóta, piskóta, piskóta tojásfehérje felhasználására

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket habnak felverjük, hozzáadjuk a cukrot, amivel fényesre verjük.
  2. Beleszitáljuk a a lisztet, és végül a langyosra olvasztott vajjal elkeverjük.
  3. Ízesíthetjük most vaníliás cukorral vagy reszelt citromhéjjal.
  4. Egy kivajazott, lisztezett kisebb formába tesszük, és lassú tűznél megsütjük.
  5. Ha kihűlt (és nem töltöttük) szeletekre vágjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 60 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 981
elküldve: 2
receptkönyben: 159
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: -

szakács

kinguci1983

Mióta szakács: 2012.06.27.
36 recept

Hozzászólások (2)

bakfitty
bakfittyv, 2012-08-26 15:17

Praktikus felhasználása a maradék tojásfehérjének,gratulálok! Én kukoricalisztet szoktam hozzá keverni, és akkor szép sárga lesz. De abba egy kis szódabikarbónát is keverek, s keményebb lekvárt pötyögtetek a tetejére, hogy ne legyen nagyon száraz. Vagy lekvárral megkenem, ahogy te is! :-)

kinguci1983
kinguci1983h, 2012-08-27 07:46

Szia!
Köszönöm szépen! Valóban jó hogy fel lehet mindent használni, és a tetejébe még finom is az eredmény. A te verziód is biztos jó, de nekem ez már bevált ezt alkalmazom most. A visszajelzést is köszönöm mindig jól esik. Semmit se szeretek kidobni, sőt! Mindig nézem mit hogy lehet alkalmazni, a mai világban amúgy is muszáj zsonglőrködni. További jó sütés-főzést!

Legfrissebb cikkek

Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát, és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegességet szeretne az idei ünnepen az asztalra tenni!
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!