Ketchup házilag Andi konyhájából recept

1 adag
193
kcal
Ketchup házilag Andi konyhájából
Ketchup házilag Andi konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első ketchup próbálkozásom. Anyukám réges-régen készített, most én is belefogtam.

Nagyobb méretű paradicsomokat választottam, hogy kevesebbet kelljen hámozni. Készíthettem volna passzírozóval, de a férjem épp dolgozott és a gyerekek miatt praktikusabb volt a turmix.

Tartósítószert nem tettem bele. Amúgy is 4 üvegnyi lett a végére, abból pedig 3-at elajándékoztam a családban.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ketchup, házi ketchup, ketchup házilag készítve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat alaposan megmossuk, héjukat lehúzzuk és a húst nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, daraboljuk. A fokhagymát is megtisztítjuk.
  3. A paradicsomot, hagymát és fokhagymát turmixgépben pár perc alatt pépesre turmixoljuk.
  4. Egy nagyobb edénybe öntjük és beletesszük a babérlevelet, sót, cukrot, ecetet és az olajat.
  5. Néha megkavarva 2 óráig főzzük.
  6. Kivesszük belőle a babérleveleket és előre kifertőtlenített üvegekbe töltjük.
  7. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Másnap mehet a helyére.


 

  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 765
elküldve: 27
receptkönyben: 330
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
365 recept

Hozzászólások (12)

Cucomine
Cucomineh, 2013-08-05 14:08

Kedves Andi!
Nagyon tetszik a recepted és szeretném kipróbálni. Lekvárt már készítettem tartósítószer nélkül és arról azt írták, hogy kis üvegekben kell eltenni, mert felbontás után kb. 2 hétig bírja. Ketchupot még soha nem csináltam, ezért kérdezném, hogy felbontás után meddig áll el? Persze, ha a család el nem pusztítja gyorsan :-)
Köszönöm a válaszod!
Üdv,
Edina

veressandrea
veressandreacs, 2013-08-08 21:19

Kedves Edina,
Hűtőben tárolva szerintem 2-3 hetet biztosan eláll.
Szép estét kívánok!
Üdv:Andi

anya1978
anya1978v, 2012-09-16 16:37

Szia!
Elkészítettem a receptet de én 15kg paradicsomból és eddig ez ízlik a legjobban.Köszönöm szépen!
Üdv:Zsuzsa

veressandrea
veressandreav, 2012-09-30 15:02

Szia,
Örülök, hogy kipróbáltad és hogy ízlett :-)
Nagyon szívesen!
Szép napot!
Üdv,
Andi

hát nem is tudom...
hát nem is tudom...sze, 2012-09-05 17:41

Kedves Andi!
Nem tudom mit csináltam rosszul, de kb 3/4-ed liter lett a 4 órás munkám eredménye... 1 óra után levettem a tűzről mert nagyon besűrűsödött és ha nem kavartam állandóan akkor leégett... esetleg nem tudod mit ronthattam el?
Amúgy az íze az teljesen olyan mint a ketchupé úgyhogy az alapanyagok összeállítása miatt gratulálok :)

veressandrea
veressandreasze, 2012-09-05 19:58

Szia,
Először is örülök, hogy kipróbáltad és hogy ízlett.
Talán a paradicsom fajtája nem volt annyira lédús, azért sűrűsödött be olyan hamar és akart leégni. :-(
Tény, hogy nem sok lesz ebből az adagból, nekem kb olyan 1 liternyi a négy üveggel.
További szép estét kívánok!
Andi

Vecsi
Vecsiv, 2012-09-02 12:07

Nagyon finom lett a ketchup,köszönöm,hogy megosztottad a receptet!!!!!!!Terike

Marcsiga
Marcsigasze, 2012-08-29 20:12

Kedves Andi! Köszi a receptet, már rég szerettem volna ketchupot csinálni, de eddig nem találtam szimpatikus receptet. A következő alkalommal mikor idezuttyantanak a rokonok egy nagy adag paradicsomot biztosan kipróbálom a te verziódat.
Én egyébként az egyik sógornőmtől tanultam egy trükköt paradicsom hámozáshoz: forró vízbe kell őket mártani és akkor nagyon könnyen lejön a bőre.

veressandrea
veressandreacs, 2012-08-30 20:19

Kedves Marcsiga,
Nagyon szívesen, örülök, hogy tetszik.
Köszönöm a tippet :-)
Szép estét!
Üdv, Andi

Legfrissebb cikkek

20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnap kapcsán. Még ezen a héten várják az adományokat! (x)
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Gyerekként az ember minden olyat kipróbálna, amit a szülők szigorúan megtiltanak. Ilyen például egy villa berakása a mikróba. De vajon mi történik, ha tényleg berakjuk?
193