r
Nosalty Logó

Képviselőfánk kezdőknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk kezdőknek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Égetett tésztához

Krémhez

Tejszínhabhoz

Összesen 791 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Égetett tésztához

Krémhez

Tejszínhabhoz

Összesen 3161 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Égetett tésztához

Krémhez

Tejszínhabhoz

Összesen 206 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 791 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    208.5 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2797.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1828 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1800 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 3161 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

Égetett tésztához

Krémhez

Tejszínhabhoz

Elkészítés

Égetett tésztához

  1. A tejet feltesszük melegedni, és a vajat felkockázva felolvasztjuk benne. Mikor a vaj teljesen felolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük benne. Ne ijedjünk meg, a legváltozatosabb halmazállapotokat, formákat és állagokat veszi fel a keverék! Miután összeállt a tésztánk (egy sűrű, jól formázható, már-már kemény massza), a fakanállal forgatjuk, kevergetjük, égetjük néhány percig. Na nem szó szerint!A tésztát levesszük a tűzről és robotgéppel, egyesével hozzákeverjük a tojásokat. Az elkészült tésztánkat hagyjuk kihűlni (elég langyosra).
  2. A tésztát habzsákba*/kinyomóba/"félautomata" kinyomóba/zacskóba/sütőpapírból készített tölcsérbe tesszük, és sütőpapírra nyomjuk. A forma, legyen az mini vagy óriás, a következő: csiga alakból elindulva kis kúpokat formázunk. Sajnos leginkább a kutyagumi ábrázolásához tudom hasonlítani. A papíron hagyjunk ki elég helyet, mert nőni fognak! *Érdemes egy jó habzsákot beszerezni, nem véletlenül a cukrászok is ezzel dolgoznak! (pld. itt a webshopból).
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. A profi cukrászok kétféle módon ellenőrzik, megsült-e: Ha a tészta, ahol szétrepedt, ugyanolyan színű, mint a többi része - megsült! Ha a fánkokat meglökjük, és azok könnyedén elcsúsznak, megsült! Fontos, hogy a megsült tésztát a sütőben hagyjuk még 10 percig, e nélkül összeesik!
  4. A meghűlt fánkokat félbevágjuk. Nem kell kibelezni! Habzsákba töltjük a pudingot (érdemes egy kicsit keményebbre, sűrűbbre főzni), majd csiga alakban a fánkok aljára nyomjuk. A fánkok tetejét érdemes rendszerezni, hogy ugyanarra a fánkra kerüljön vissza.
  5. A tejszínhabot a habfixálóval* felverjük, és habzsákba töltjük. A puding tetejére nyomjuk, és a fánkok kalapjait feltesszük! Ha mindent jól csináltunk, 1 tasak puding és egy zacskó habtejszín felhasználásával az összes fánkunkat meg tudjuk tölteni. *Én nem vagyok a habfixáló és egyéb "műanyagok" híve, de ennél a receptnél kell!
  6. Tehát: -ha a liszt hozzáadása után rosszul néz ki, nem ijedünk meg -ha a tészta elgurul könnyen, megsült -ha nem hagyjuk 10 percig még a sütőben, összeesik -ha a kalapok összekeverednek, nem lesz tökéletes -ha nem vigyázunk, könnyen elfogy, mire kész lesz!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 187
  • Össznézettség: 389402
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi az, ami: mutatós, könnyű elkészíteni, nem olyan drága, és az íze tökéletes? Igen ez, amitől a legtöbben félnek, de kezdők és profik, íme a recept, ami után úgy érezheted, mintha egy darabka felhőt ennél (és profi cukrász lennél)! Rengeteg hasonló recept van, de ebben szeretném a hibalehetőségeket leírni, mit hogyan, miért csináljunk (utolsó lépés)! Nekem 20 mini (kb. 6-8 cm ) fánkot sikerül készíteni! Képviselőfánk, kezdőknek!

Hozzávalók

Égetett tésztához

Krémhez

Tejszínhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek