r
Nosalty Logó

Kenyérlángos Bodzs konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kenyérlángos Bodzs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
215 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 7432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2151.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    141 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    204.8 g

Zsír

  • Összesen
    328.4 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17215.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    1312 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2051 mg
  • Nátrium
    13037 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1127.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1238 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1171 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 7432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    166 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy nagy tálba kitöltjük, és hozzáadjuk a 2 kanál sót, amit alaposan összekeverünk.
  2. Közben egy külön kis tálban a tejet megmelegítjük (ne legyen langyos, se nagyon meleg), beletesszük a 2 kanál lisztet és a 2 kanál porcukrot, majd alaposan csomómentesre összekeverjük. Majd ezek után belemorzsoljuk az élesztőt, és 15-20 percig állni hagyjuk, amíg az élesztő meg nem emelkedik.
  3. Miután megemelkedett hozzáöntjük a sózott liszthez, és alaposan átgyúrjuk. Fokozatosan adjuk hozzá addig a vizet, amíg az összes lisztet fel nem veszi (ha nem lenne elég a víz, akkor teszünk még hozzá). A végén az alját a tálnak belisztezzük, hogy ne ragadjon oda, majd lefedjük, és 2-3 órán keresztül lefedve kelesztjük.
  4. Miután megkelt (2-3 szorosára), 2 darabra vesszük és kinyújtjuk.
  5. Egy jól kivajazott tepsibe szépen beletesszük, majd ezek után a sütőt előmelegítjük 215-250 fokosra (légkeveréses).

Feltét

  1. A fokhagyma gerezdeket összevágjuk vagy fokhagyma nyomóval összepréseljük, és beletesszük a tejfölbe, amit alaposan összekeverünk (ha fokhagymakrémet használunk, akkor ízlés szerint tegyünk bele.)
  2. Ezek utána rákenjük a már kinyújtott, tepsire helyezett tésztára az összeset.
  3. Következhet a bacon, szalámi, hagyma, esetleg az erős paprika.
  4. Majd beletesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a széle szép mosolygós barnára meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 215 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2504
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 08.

Ajánló

Ha szeretnénk, hogy a bacon jól megpiruljon, akkor ne közvetlenül a legaljára tegyük rá. :) A vége fele szórhatunk rá reszelt sajtot, de azt csak ráolvasztjuk!  JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is kerestem a tökéletes kenyérlángos tésztareceptet. Kísérletezéseimből nagy nehezen egy fantasztikus kenyérlángos született meg. Sok időt vesz igénybe az elkészítése a kelesztés miatt, de teljesen megéri az időt rászánni, mert  ISTENI FINOM! :)

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

Sajtostészta-receptek

Egy jó alaposan megpakolt sajtos tésztának ki mondana nemet? Senki! Nos, akkor jöjjenek tejszínesen, paradicsomosan, zöldségesen, mindenesen!

Nosalty

További cikkek