r
Nosalty Logó

Kenőmájassal töltött omlós hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kenőmájassal töltött omlós hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 476 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1904 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1068 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 476 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4655.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    2052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    534 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4271 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 1904 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szikkadt zsemléket tejbe áztatjuk, kicsavarjuk, majd a darált húshoz adjuk. Hozzáütünk egy egész tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd jól kidolgozzuk. (Akinek van egy jól bevált fasírt receptje, nagyszerű lesz, csak a pirospaprikát hagyjuk ki. Bevallom őszintén, én szoktam tenni bele még egy kevés pizzakrémet vagy, ha az nincs, némi ketchup-ot is, mert úgy egy kicsit pikánsabb lesz az íze.)
  2. Ha a masszát jól kidolgoztuk, vegyünk ki belőle kb. teniszlabda nagyságú adagot, gyúrjuk gombóccá, majd az egyik oldalát lisztbe fordítva lapítsuk ki, kb. fél centi vastagra (egy nagyobb kerek lepényt kell kapnunk).
  3. Kb. 1,5 evőkanálnyi májkrémet halmozzunk a lepény egyik felébe. A szabadon maradt felével takarjuk be, majd jól nyomkodjuk le, mintha csak derelyét készítenénk.
  4. Fordítsuk meg óvatosan, hogy a csupasz fele is lisztes legyen, ezután óvatosan mártsuk felvert tojásba, és aki úgy szereti, zsemlemorzsába is.
  5. Végül forró olajban mindkét oldalát süssük szép pirosra
  6. A fenti műveletet mindaddig folytassuk, amíg csak tart a masszából.
  7. Bármilyen körettel elkészíthető, én most hagyományos rizibizivel tálaltam, amit egy kicsit megbolondítottam némi curry-vel, szerintem isteni ízt ad neki... Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5071
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik szeretnek gyorsan, olcsón finomat készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két éves kicsi fiam ihlette a következő receptet, aki imádja a májat minden formában: sülve, főve, kenyérre kenve, stb. Gondoltam, csinálok valami újat, ami mégis nyerő lesz, sőt, még olcsóbban is ki lehet hozni, mint egy hagyományos májjal töltött rántott husit, ráadásul kész van hipp-hopp. Így jött az ötlet, hogy készítsünk darált húsból hagyományos fasírtot paprika nélkül, töltsük bele az imádott kenőmájast, süssük meg, és már meg is tömhetjük vele az éhes pocit. Nagy előnye a hagyományos töltött rántott húshoz képest, hogy sokkal puhább, omlósabb. Érdemes kipróbálni úgy is, hogy a kenőmájast kikeverjük egy tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy jól gyúrható legyen, és azt tenni a husikba, illetve csirkemájat megfőzni hagymásan, villával összetörni és azt beletenni. (Ez kicsit időigényesebb, így én az örökmozgó, folyton nyüzsgő Törpémtől csak az egyszerű, sima kenőmájas változatot készítettem el.) Forrón egy kissé kenőcsös a husi, így ha szeletelni akarjuk, érdemes kihűlés után megtenni azt. (Nálunk külön élmény volt, hogy elvágtuk és kijött a májkrém a husiból.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek