Kapros-túrós nokedli recept

Kapros-túrós nokedli
Kapros-túrós nokedli
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát most, hogy hazaértem, minden étkezést megragadok, hogy a hazai konyha nagyjaival tömjem magam, és behozzam majd egy éves restanciámat. Mert ugye kaprot még csak-csak lehet szerezni Németországban, zsír is akad (ha nem is olyan, mint az itteni), na de túró...
 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretnek bármi mellé, ami paprikásan van elkészítve(csirke, harcsa, birka). Én magában ettem, úgy is mennyei. Nem, ez így nem igaz. Kovászos uborka őnagysága szolgált kísérőként, és nagyon megértették egymást.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vega
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kapros-túros galuska, kapros-túrós tésztájú nokedli

elkészítés

  1. Szokásos módon nokedlit készítünk: a lisztbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, és kevergetés közben hozzádolgozzuk a vizet, és addig keverjük, amíg a hozzávalók nagyjából összeállnak.
  2. A villával átnyomkodott túrót és az apróra vágott kaprot is beledolgozzuk, ha szükséges, sózzuk. Ha túl lágy, lisztet, ha túl keméy, vizet adunk hozzá.
  3. Nagy fazékban vizet forralunk, és nokedliszaggatóval adagonként beleszaggatjuk a tésztát, majd leszűrjük, és egy tálba szedjük. (Addig ismételjük, amíg az összes nokedlitészta el nem fogy.)
  4. A még forró nokedlihez keverünk két kanál zsírt, és jól átforgatjuk, hogy ne tapadjon össze.
  5. Melegen tálaljuk.

  • költség: 450 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 043
elküldve: 3
receptkönyben: 311
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
218 recept

Hozzászólások (3)

Szillery
Szilleryh, 2011-09-26 14:04

Nagyon finom, már több változatban készítettem. Kis juhturóval kombinálva, mellé, belé. Tejfelesen, szalonnapörccel, tejfölös uborkasali szomszédságában. Köszönöm.

Dacota
Dacotaszo, 2010-10-09 19:08

Kedves Barbara!
hajrá-hajrá! Remélem ízleni fog :)
Üdv:
Nóra

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
582