r
Nosalty Logó

Kapros-juhtúrós sztrapacska Judittól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Kapros-juhtúrós sztrapacska Judittól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sztrapacskához

Összesen 722 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sztrapacskához

Összesen 2887 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sztrapacskához

Összesen 232 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 722 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3606.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    2297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 2887 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A sztrapacskához

Elkészítés

A sztrapacskához

  1. A meghámozott burgonyát finom reszelőn lereszeljük. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a tojást, a reszelt burgonyát és annyi vizet, hogy galuskaszerű tésztát kapjunk.
  2. A tésztát lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk, és ha már feljönnek a galuskák a víz felszínére, szűrőkanállal kiszedjük, és egy tálba tesszük.
  3. Az olajon folyósra melegítjük a juhtúrót, majd beleszórjuk a kaprot, és összekeverjük a sztrapacskával. Tejföllel vagy reszelt sajttal fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 938
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-juhtúrós sztrapacska Judittól
Judit69 176 recept

Hozzávalók

A sztrapacskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.