Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás tekercs tejfölösen

Káposztás tekercs tejfölösen
Káposztás tekercs tejfölösen
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a minap kaptam az egyik ismerősömtől. Most sütöttem először, de a család nagy elégedettségére nem utoljára! :)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk vagy vékonyra szeleteljük, lesózzuk, és állni hagyjuk 20 percig.
  2. Ezután 2 ek zsíron, vagy étolajon a cukorral megpirítjuk. Azután ízesítjuk sóval, borssal.
  3. A krumplit megpucoljuk, kockázzuk, megfőzzük és összetörjük.
  4. Félretesszük hűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a zsírt, tojást, búzadarát, lisztet és ízlés szerint sót.
  5. 3 cipót formázunk és pihentetés nélkül vékonyra kinyújtjuk, és megtöltjük a káposztával.
  6. Összetekerjük, mint a kalácsot, és zsírozott tepsibe behelyezzük a rudakat.
  7. Kb félig 5 cm-es távolságba bevágjuk, de nem teljesen. A tetejük 1 felvert tejfölös tojással megkenjük.
  8. Megsütjük, tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x33 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 4 834
elküldve: 3
receptkönyvben: 192
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztás tutyi, káposztával töltött tekercs, káposztás tutyi tejföllel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lucababa1
lucababa1 Thu, 2012-09-20 13:16

Kedves Olgi!
A minap a tv-ben láttam ezt a receptet, nagyon örülök hogy rátaláltam. Azt hiszem bakonyi vidékről származik.

Szilvi617
Szilvi617 Mon, 2012-03-05 21:27

Nagyon szupi recept. Ma elkészítettem és az egész családnak ízlett, legközelebb dupla adaggal kell sütnöm. :) Köszönöm neked, hogy megosztottad.

Puszinyuszi
Puszinyuszi Sat, 2012-02-18 12:15

A múltkor elkészítettem és tényleg nagyon finom lett. Különleges és finom.

szmari
szmari Sun, 2012-02-12 12:17

Ez nagyon jó! Egyszerű, ötletes, biztos finom is, hamarosan kiderítem:-)) Köszönöm!

624
burgonya 1 kg
finomliszt 30 dkg
búzadara 2 evőkanál
sertészsír 2 ek
tojás 1 db
káposzta 2 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
tejföl 175 g